ΑΠΟΛΛΩΝ και ΠΑΦΟΣ F.C. «κονταροχτυπιούνται» σε λίγο με στόχο τη νίκη

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα έχουμε ένα αγώνα «Ευρωπαϊκού» ενδιαφέροντος. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ που προέρχεται από ένα παλικαρίσιο διπλό επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ φιλοξενεί την φιλόδοξη ΠΑΦΟΣ F.C.  που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο «Στέλιος Κυριακίδης». Είναι ένας αγώνας που ενδεχομένως καθορίσει πολλά στη «μάχη» που δίνουν οι δύο ομάδες για να εξασφαλίσουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Πρωταθλήματος. Βεβαίως για την ομάδα της Πάφου υπάρχει τρόπος για εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου και μέσω του Κυπέλλου.  

Οι περσινοί Πρωταθλητές είχαν μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε όπως υπολόγιζαν. Έμειναν σε κάποιο στάδιο του Πρωταθλήματος πολύ πίσω βαθμολογικά μετα από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων, στην συνέχεια ήλθε και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και δεν είχα άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να πετύχουν αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα έπρεπε πρώτα να αρχίσουν να καλύπτουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονταν πιο πάνω. Θυμίζουμε ότι όταν είχε αναλάβει ο Ρουμάνος προπονητής ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρισκόταν στους -19β. από την 2η θέση που ήταν η ΑΕΚ, στους -13β. από την 3η θέση που ήταν η ΠΑΦΟΣ F.C. και στους -11β. από την 4η θέση που ήταν ο ΑΡΗΣ.

Η αντεπίθεση αυτή ξεκίνησε πολύ θετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Bogdan Antone με τις πέντε σερί νίκες (οι τρεις στα play-off), στη συνέχεια ήλθε η ήττα από τον ΑΡΗ έστω και αν οι «Γαλάζιοι» είχαν πολύ καλή εμφάνιση. Την περασμένη αγωνιστική ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ επανήλθε στις νίκες με πανηγυρικό τρόπο, αφού νίκησε τον ΑΠΟΕΛ με 0-2 μέσα στο ΓΣΠ.  Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-9β. από την 2η θέση και -5β. από την 3η θέση που δίνουν απ’ ευθείας Ευρωπαϊκό εισιτήριο και -2β. από την 4η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο υπό προϋποθέσεις), αλλά και την πολύ καλή εικόνα που βγάζουν οι  ‘’Γαλάζιοι’’ ευελπιστούν ότι ο στόχος της Ευρώπης αν και πριν 7 αγωνιστικές φάνταζε πολύ δύσκολος, σήμερα με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν είναι παντελώς ανέφικτος.  Με νίκη σήμερα θα ξεπεράσουν την σημερινή τους αντίπαλο με +1β. και θα ανέβουν στην 4η θέση και θα μειώσουν στους -6β. και -2β. από την 2η και 3η θέση αντίστοιχα και θα κάνουν την «σούμα» στο τέλος της αγωνιστικής όταν θα ολοκληρωθούν και οι αγώνες ΑΕΚ-ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΡΗΣ – ΑΠΟΕΛ, για να μάθουν ποιες θα είναι οι βαθμολογικές αποστάσεις και να συνεχίσουν την αντεπίθεση με στόχο το 11ο σερί Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Antone είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν για ακόμα μια φορά ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπαράσταση των 7500+ (sold out) περίπου ένθερμων οπαδών τους να φθάσουν στη μεγάλη νίκη.

Από την άλλη η ΠΑΦΟΣ F.C. μετά από ένα σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη (6 ισοπαλίες και 2 ήττες), που είχε ως αποτέλεσμα την αποδέσμευση τουHenning Berg και την πρόσληψη του Michel Salgado, επανήλθε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική με το εμφαντικό 4-0 επί της ΑΕΚ στο «Στέλιος Κυριακίδης».   Η ομάδα της Πάφου έχει να πετύχει νίκη εκτός έδρας από τις 15 Φεβρουαρίου όταν νίκησε τη ΔΟΞΑ Κατωκοπιάς στο «Γλαύκος Κληρίδης» στην Περιστερώνα με 1-4.  Η ομάδα του  Michel Salgado θέλει τη νίκη για να αυξήσει τη διαφορά από την ομάδα του Bogdan Antone στους +5β. αλλά πρωτίστως για να μείνει κοντά στην κορυφή για να διεκδικήσει με όσες πιθανότητες έχει μέχρι τέλους τον τίτλο του Πρωταθλήματος αλλά και για να «σφραγίσει» το 1ο Ευρωπαϊκό εισιτήριο για ομάδα της Πάφου μέσα από το Πρωτάθλημα. Η ομάδα της Πάφου με νίκη θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον επαναληπτικό ημιτελικό της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Bogdan Antone και Michel Salgado.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: