ΑΡΗΣ – ΑΠΟΕΛ σε λίγο σε ένα ντέρμπι κορυφής που ίσως καθορίσει πολλά για την υπόθεση τίτλος

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σήμερα πέφτουν όλα τα φώτα  του ενδιαφέροντος από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Ο Πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 63β. ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει τον 2ο της βαθμολογίας με 62β. ΑΠΟΕΛ. Ένας αγώνας που χαρακτηρίζεται με διάφορες επικεφαλίδες όπως:

‘’Η μάχη των μαχών’’, ‘’Ένας αγώνας χωρίς αύριο’’, ”Και τώρα οι 2 τους” κλπ.

Έφτασε η ώρα λοιπόν για να τα ‘’πουν’’ ενώπιος ενωπίω. Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα περνούν σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι ένας αγώνα που ναι ίσως καθορίσει αρκετά για την μάχη του τίτλου, όμως η ουσία είναι ότι μετά το τέλος αυτού του αγώνα θα υπάρχουν ακόμα 5 ‘’τελικοί’’ για τους ‘’Πράσινους’’ και τους ‘’Γαλαζοκίτρινους’’. Από την άλλη όμως αυτός που θα βρίσκεται στην κορυφή μετά το τελικό σφύριγμα, θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία και δυναμική στις επόμενες 5 τελευταίες στροφές του μαραθωνίου.

Η ομάδα του Aleksey Shpilevsky που προέρχεται από ένα αήττητο σερί 11 αγώνων (9 νίκες και 2 ισοπαλίες, η τελευταία ήττα ήταν από την ΑΕΚ στην ”ΑΕΚ Αρένα” στις 15 Ιανουαρίου όπου και έχασε με 4-3) θα αγωνιστεί με πάθος για τη νίκη μια νίκη που θα δώσει ένα πλεονέκτημα για την τελική στροφή του Πρωταθλήματοςγια αφού θα αυξήσει τη διαφορά στους +4β. από την ομάδα του Vladan Milojević  και +5β. από την ομάδα του Jose Luis Oltra και θα δώσει πλεονέκτημα για κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της Λεμεσιανής ομάδας.

Από την άλλη η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έρχεται στο ‘’άλφαμέγα’’ προερχόμενη από ήττα μέσα στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει και άλλους πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να επανέλθει στην κορυφή του Κυπριακού Πρωταθλήματος και να πανηγυρίσει τον τίτλο μετά από 4 χρόνια. Με νίκη η ομάδα της Λευκωσίας θα μπει 1η στην τελευταία στροφή του Πρωταθλήματος με +2β. από τον ΑΡΗ και +4β. από την ΑΕΚ. Οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’ είναι η μοναδική ομάδα των Play-off που παραμένει χωρίς νίκη στην Β’ φάση του Πρωταθλήματος (Η τελευταία ήταν κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στις 6 Μαρτίου με 3-0 στο ΓΣΠ) και θέλουν σήμερα να σημειώσουν μία πολύ σημαντική νίκη σε ένα γήπεδο που δεν έχουν κερδίσει στις προηγούμενες 2 επισκέψεις τους (1-1 με τον ΑΡΗ στις 22 Δεκεμβρίου και ήττα από την ΑΕΛ με 1-0 στις 8 Ιανουαρίου) και να ‘’πατήσουν’’ κορυφή. Φέτος στις 2 μεταξύ τους αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ δεν κέρδισε τον ΑΡΗ, αφού έχασε στο ΓΣΠ με 0-1 και εξήλθε ισόπαλος στο ”αλφαμέγα” με 1-1.  Φυσικά όλα αυτά είναι στατιστικά και προϊστορία που έχουν κάποια σημασία, αλλά σήμερα είναι ένας άλλος αγώνας και αναμένουμε να δούμε αν θα επαναληφθούν.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μάχες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο μονομάχων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Shpilevsky και Milojević.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων. Η αριθμητική παρουσία σαφέστερα υπέρτερη υπέρ των «Πρασίνων» όμως οι «Πορτοκαλί» είναι ”παλιές καραβάνες” στην οργάνωση της κερκίδας και αν και λιγότεροι έχουν περισσότερο παλμό.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: