ΑΡΗΣ – ΑΠΟΕΛ σε λίγο σε ένα ντέρμπι κορυφής που ίσως καθορίσει πολλά για την υπόθεση τίτλος

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σήμερα πέφτουν όλα τα φώτα  του ενδιαφέροντος από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Ο 3ος της βαθμολογίας με 57β. ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας με 63β. ΑΠΟΕΛ. Ένας αγώνας που χαρακτηρίζεται με διάφορες επικεφαλίδες όπως:

‘’Η μάχη των μαχών’’, ‘’Ένας αγώνας χωρίς αύριο’’, ”Και τώρα οι 2 τους” κλπ.

Έφτασε η ώρα λοιπόν για να τα ‘’πουν’’ ενώπιος ενωπίω. Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα περνούν σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι ένας αγώνα που ναι ίσως καθορίσει αρκετά για την μάχη του τίτλου, όμως η ουσία είναι ότι μετά το τέλος αυτού του αγώνα θα υπάρχουν ακόμα 7 ‘’τελικοί’’ για τους ‘’Πράσινους’’ και τους ‘’Γαλαζοκίτρινους’’.

Η ομάδα του Aleksey Shpilevsky που προέρχεται από δύο αγώνες χωρίς νίκη στα play off (ήττα στο ‘’αλφαμέγα’’ από την Ομόνοια με 1-2 και ισοπαλία στην ‘’Αρένα’’ με την ΑΕΚ 1-1) θα αγωνιστεί με πάθος για τη νίκη μια νίκη που θα μειώσει τη διαφορά στο -3 θα ανέβει στη 2η θέση και θα μπει ξανά σοβαρά στη διεκδίκηση του 2ου συνεχόμενου τίτλου του Πρωταθλήματος.

Από την άλλη η ομάδα του Sa Pinto έρχεται στο ‘’αλφαμέγα’’ προερχόμενη από ισοπαλία με 0-0 στο ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’ με την Ανόρθωση και μεγάλη νίκη στο ΓΣΠ με 1-0 κόντρα στην ΠΑΦΟΣ F. Και θέλει τους τρεις υπέρ-πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να επανέλθει στην κορυφή του Κυπριακού Πρωταθλήματος και να πανηγυρίσει τον τίτλο μετά από 5 χρόνια. Με νίκη η ομάδα της Λευκωσίας θα αυξήσει τη διαφορά από την 2η ΑΕΚ στο + 7 και από τον 3ο ΑΡΗ στο +9 και θα καταστεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Φυσικά δεν θα χαλούσε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ η ισοπαλία αφού θα πάει στο + 5 από την ΑΕΚ και στο +6 από τον ΑΡΗ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’ δεν έχουν κερδίσει μέσα στο ‘’αλφαμέγα’’ στις μέχρι τώρα επισκέψεις του και θέλουν σήμερα να σημειώσουν επιτέλους την πρώτη τους νίκη στο γήπεδο αυτό αφού στις προηγούμενες 6 επισκέψεις τους έχουν 3 ήττες και 3 ισοπαλίες.  ( την περίοδο 2022-23 ήττα από ΑΕΛ 1-0 και από ΑΠΟΛΛΩΝΑ 3-2, ισοπαλία με ΑΡΗ 0-0 και την φετινή περίοδο ήττα από ΑΡΗ 1-0 και ισοπαλίες 2-2 με ΑΠΟΛΛΩΝΑ και 1-1 με ΑΕΛ), φέτος στον αγώνα του ΓΣΠ για την κανονική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον ΑΡΗ με 1-0. Τον δικό της ρόλο θα παίξει φυσικά και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει την στήριξη των οπαδών του μετά και την γνωστή απόφαση της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών όλων των φιλοξενούμενων ομάδων.

Φυσικά όλα αυτά είναι στατιστικά και προϊστορία που έχουν κάποια σημασία, αλλά σήμερα είναι ένας άλλος αγώνας και αναμένουμε να δούμε αν θα επαναληφθούν.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μάχες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο μονομάχων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Shpilevsky και Sa Pinto.

Το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: