Βαρούχας, Κουτσιαύτης, Σπάθας, δικαιώνουν τον Ολυμπιακό για τα παράπονά κατά της διαιτησίας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Τι είπαν Κουτσιάυτης, Βαρούχας και Σπάθας για τις επίμαχες φάσεις του μεγάλου ντέρμπι στο Γ. Καραϊσκάκης το οποίο έληξε επεισοδιακά και με τρομερά παράπονα για τη διαιτησία.

Για διαιτητική εύνοια της ΑΕΚ έκαναν λόγο οι Παναγιώτης Βαρούχας (δείτε ολόκληρη την ανάλυσή του ΕΔΩ), Αριστομένης Κουτσιαύτης και Ηλίας Σπάθας, αφού οι τρεις τηλεδιαιτητές δικαίωσαν τον Ολυμπιακό για τα παράπονά του στο ντέρμπι του Φαλήρου.

Ο Βαρούχας στην ΕΡΤ διαφώνησε με την απόφαση για πέναλτι που οδήγησε στο 2-1 της ΑΕΚ, ενώ οι Κουτσιαύτης και Σπάθας σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις σε OPEN και MEGA αντίστοιχα, συμπλήρωσαν πως υπάρχει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 0-0, αλλά και επιθετικό φάουλ στο 1-3.

Κουτσιαύτης: “Υπερβολική η απόφαση το πέναλτι της ΑΕΚ – Έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Ολυμπιακό”

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης άσκησε δριμεία κριτική στον διαιτητή του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που έληξε με νίκη (3-1) της Ένωσης.

Στην ανάλυσή του για τις επίμαχες φάσεις, ο παλαίμαχος διαιτητής έκανε λόγο για εύνοια της ΑΕΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως όλοι συμφωνούν σε αυτό και δικαιώνουν τον Ολυμπιακό.

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης υποστήριξε ότι ήταν λανθασμένη η υπόδειξη για το πέναλτι υπέρ των Κιτρινόμαυρων, από το οποίο προήλθε το γκολ του Γκαρσία για το 1-2.

Παράλληλα, ο έμπειρος πρώην ρέφερι εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να μετρήσει το 3-1 της ΑΕΚ, λόγω επιθετικού φάουλ του Άμραμπατ στον Ρέαμπτσιουκ. Όχι μόνο αυτό, αλλά τόνισε ότι διαιτητής και VAR θα έπρεπε να έχουν υποδείξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού για σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού στο 12ο λεπτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης:

«Υπάρχει παράβαση στο 12ο λεπτό. Υπάρχει σπρώξιμο στον Μπακαμπού από τον Βίντα και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Φορτούνη και να αποβληθεί.

Το πέναλτι που κερδίζει η ΑΕΚ. Δεν ξεκαθαρίζεται αν υπάρχει επαφή. Μετακινείται λίγο το σορτσάκι, επομένως υπάρχει μία μικρή επαφή. Δεν με πείθει αυτή η απόφαση. Είναι υπερβολική η απόφαση για πέναλτι. Το σέρνει το πόδι ο παίκτης της ΑΕΚ και δεν υπάρχει η μεγάλη επαφή. Υπάρχει μία μικρή επαφή αλλά δεν μας πείθει πως υπάρχει παράβαση. Πιθανότατα υπάρχει και ένα καλύτερο πλάνο που είδε ο VAR, αλλά από αυτό δεν βλέπουμε πως υπάρχει πέναλτι.

Στη διεκδίκηση στο 3ο γκολ, ο παίκτης της ΑΕΚ σπρώχνει ξεκάθαρα τον παίκτη του Ολυμπιακού και ο VAR θα έπρεπε να καλέσει τον διαιτητή και να ακυρώσει το γκολ. »

Σπάθας: ΟΛΑ λάθος με ευθύνη και του VAR!

Από την πλευρά του ο Σπάθας σχολιάζοντας τις φάσεις στο MEGA, ανέφερε: «Υπάρχει πέναλτι στον Μπακαμπού στο 12ο λεπτό. Μπορεί ο διαιτητής να βλέπει την μπάλα που έρχεται από πλάγιο άουτ, αλλά είναι ξεκάθαρο σπρώξιμο και πέναλτι. Έπρεπε το VAR να τον φωνάξει να το δει.

Επίσης, στο 37’ είναι ξεκάθαρη κόκκινη στον Βαλμπουενά στον Σιμάνσκι»!

Για το πέναλτι της ΑΕΚ για το 1-2, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία επαφή, ο Βίντα κάνει θέατρο, βουτιά, λες και τον έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν έχουν καμία επαφή. Σήκωσε μάλιστα και τα χέρια ψηλά για να εκμαιεύσει το πέναλτι. Και εδώ θα έπρεπε και ο διαιτητής στο VAR, που δεν ήταν Elite, να τον φωνάξει να το δει. Έπρεπε να γίνει ανασκόπηση της φάσης».

Όσον αφορά το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, τόνισε: «Υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση και φάουλ του Άμραμπατ στην αρχή της φάσης. Κι εδώ όμως το VAR έπρεπε να τον φωνάξει. Δεν γίνεται διαιτητής, βοηθός και VAR να μην είδα αυτό το φάουλ στο 5ο λεπτό καθυστερήσεων. Ξεκάθαρη παράβαση φάουλ».