Γ. Καζαμίας: ”Αποδεχτήκαμε τη μετακίνηση του αγώνα με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Eίναι στην κουλτούρα της Νέας Σαλαμίνας η αρχή του δικαίου”

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Καζαμίας μίλησε για το επερχόμενο αγώνα με τον Απόλλωνα, τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Για τον αγώνα με τον Απόλλωνα και την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας:

”Είδαμε ως λογικό και δίκαιο το αίτημα του Απόλλωνα για μετακίνηση του αγώνα για αυτό ζητήσαμε και εμείς από την ΚΟΠ να μετακινήσει τον αγώνα την Κυριακή, κάτι που έγινε αποδεκτό. Είναι στην κουλτούρα και το ήθος της Νέας Σαλαμίνας η αρχή του δικαίου και της ίσης αντιμετώπισης. Ο Απόλλωνας θα προέρχεται από Ευρωπαϊκό αγώνα και δεν θα ήταν σωστό να στερήσουμε στον αντίπαλό μας ακόμα μία μέρα ξεκούρασης. Παρόλο που η Νέα Σαλαμίνα καλέστηκε πριν από 1½ χρόνο να δώσει πέντε παιχνίδια σε 17 μέρες, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Δόξα και Πάφος είχαν ψηφίσει να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια και είχαν σταθεί στις προκηρύξεις, αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να ζητήσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το ορθό.

Αντιμετωπίζουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα τους περσινούς Πρωταθλητές, έχοντας το απόλυτο με τρεις συνεχόμενες νίκες, όμως είμαστε βέβαιοι ότι η ομάδα μας με την αγωνιστικότητα που έχει δείξει στους πρώτους τρεις αγώνες της, θα τα δώσει όλα στο γήπεδο για ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε για το γεγονός ότι Απόλλωνας προέρχεται από ένα ντέρμπι και θα έχει και ένα Ευρωπαϊκό αγώνα πριν το παιχνίδι της Κυριακής. Ο αντίπαλός μας έχει ένα γεμάτο και πολύ καλό ρόστερ και μπορεί να διαχειριστεί συνεχόμενους αγώνες.

Για τη μέχρι τώρα πορεία μας γενικά είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο. Στα 6 ημίχρονα που παίξαμε, είχαμε μόνο ένα κακό πρώτο ημίχρονο αυτό στον αγώνα με την ΑΕΚ και το πληρώσαμε. Οι έξι βαθμοί συγκομιδή μας βρίσκουν ικανοποιημένους και είμαστε βέβαιοι ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές που εντάχθηκαν τελευταίοι στην ομάδα να αποκτήσουν τη φυσική κατάσταση που χρειάζονται για να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην ομάδα.

Για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ:

”Οι φίλαθλοι μας δέχθηκαν ανελέητο πετροβολισμό, μας προκάλεσαν μετά το τέλος του αγώνα με ναζιστικούς χαιρετισμούς και μας έλεγαν να πάμε πίσω στους συνοικισμούς και ότι είμαστε λιποτάκτες που εγκαταλείψαμε την πόλη μας. Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό και καλούμε την ΑΕΚ να το διαθέσει επίσημα. Εγώ δηλώνω ότι αν μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που θα δοθεί στους αρμόδιους δεν υπάρχουν αυτά που είδαμε και ακούσαμε και τα δηλώνω ακόμα μία φορά τώρα, τότε είμαι έτοιμος να ζητήσω δημόσια συγνώμη και να μην ξανά ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Θα εξεταστεί ή όχι το οπτικοακουστικό υλικό;”

Για τις ομάδες που συμμετέχουν στους ευρωπαϊκούς ομίλους:

” Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλες τις Κυπριακές ομάδες που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό όμιλο, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την ΟΜΟΝΟΙΑ και την ΑΕΚ, που οι επιτυχίες τους θα είναι και επιτυχία του Κυπριακού ποδοσφαίρου”