Δεν άλλαξαν οι διαφορές στην κορυφή αφού τα δύο ντέρμπι σε Λάρνακα και Πάφο έληξαν ισόπαλα

Ισόπαλα με το ίδιο σκορ 1-1 έληξαν τα δύο σημερινά μεγάλα ντέρμπι, ΑΕΚ-ΑΡΗΣ και ΠΑΦΟΣ F.C. – ΑΠΟΕΛ. Επίσης ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό για τους δύο αγώνες είναι οι τέσσερεις αποβολές ποδοσφαιριστών, μία για κάθε ομάδα.

Με τα αποτελέσματα αυτά η βαθμολογία και οι διαφορά μεταξύ των ομάδων στις τέσσερεις  πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έμεινε αναλλοίωτη.

Γήπεδο «Στέλιος Κυριακίδης»

Στον  αγώνα της Πάφου, οι ποδοσφαιριστές του Michel Salgado μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να σκοράρουν το 1-0 με τον  Jeisson  Palacios μόλις στο 5’ λεπτό και το γήπεδο πήρε φωτιά από τους οπαδούς της Παφιακής ομάδας.

Η ομάδα του Vladan Milojevic αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 29’ λεπτό με τον Lasha Dvali, και ήταν η σειρά των Πορτοκαλί στις κερκίδες να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Στο 35’ λεπτό αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Juninho της ΠΑΦΟΣ F.C.

To 1-1 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου οι «Γαλαζοκίτρινοι» έγιναν πιο επιθετικοί όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 73’ λεπτό ο Αντρέας Καρώ του ΑΠΟΕΛ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας στη συνέχεια αν και είχε πολλά ανεβοκατεβάσματα στις δύο εστίες τελικά έληξε με το ισόπαλο 1-1.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στη 2η θέση με 65β. και η ΠΑΦΟΣ F.C. στην 4η με 59β.

 Γήπεδο « ΑΕΚ Αρένα»

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να γίνουν απειλητικές για την αντίπαλη εστία.

Τελικά ενώ όλα έδειχναν ότι το Α’ ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο 0-0, ήρθε ο Aleksandr Kokorin και με συρτό σουτ πέτυχε το 0-1 για τους «Πράσινους» της Λεμεσού στο 40’ λεπτό, σκορ με το οποίο έκλεισε το Α’ ημίχρονο.

Στην επανάληψη η ομάδα του Jose Luis Oltra αύξησε στροφές και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με αυτογκόλ του Aleksandr Kokorin στο 60’ λεπτό. Απ εκεί και πέρα οι δύο ομάδες ήξεραν ότι έπρεπε να γίνουν πιο απαιτητικές στον αγωνιστικό χώρο, αφού η ισοπαλία δεν ήταν ένα αποτέλεσμα που θα ήθελαν, όμως δεν καταφεραν να απειλήσουν.

Στο 77’ λεπτό αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Angel Garcia της ΑΕΚ και κάπου εκεί ανέλαβε πρωτοβουλία ο ΑΡΗΣ για να πετύχει ένα 2ο γκολ, όμως οι Λαρνακείς δεν επέτρεπαν στην ομάδα της Λεμεσού να γίνει απειλητική. Στο 90’+1’ λεπτό αποβλήθηκε ο Κώστας Πηλέας του ΑΡΗ και στα εναπομείναντα 6’ λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΡΗΣ παρέμεινε στην κορυφή με 68β. και η ΑΕΚ στην 3η θέση με 62β.