ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε λίγο όπου οι «Γαλάζιοι» θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο

Καλησπέρα από το  ΓΣΠ όπου σε λίγο θα έχουμε ένα αγώνα όπου η μια από τις δύο ομάδες «καίγεται» για το τρίποντο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν τίθεται αντιμέτωπη με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ όπου οι φιλοξενούμενοι θέλουν απαραιτήτως τη νίκη. 

Ξεκινώντας από τους γηπεδούχους θα λέγαμε ότι οι «Πράσινοι» έχοντας εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια του Τελικού Κυπέλλου, βρίσκεται μία νίκη μακριά από ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο, γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή θέλουν να κρατήσουν ψηλά την αγωνιστική τους κατάσταση και έχουν τους δικούς τους λόγους να επιδιώξουν το τρίποντο. Άλλωστε η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε και την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ότι οι επτά αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα αλλαγή νοοτροπίας και προσανατολισμού και είναι βέβαιο ότι και σήμερα οι «Πράσινοι» θα επιδιώξουν με πάθος το τρίποντο μπροστά στις χιλιάδες οπαδούς τους.

Από την άλλη η φιλοξενούμενη ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ η περσινή Πρωταθλήτρια, είχε μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε όπως πολλοί ανέμεναν αφού έμεινε στην πορεία του Πρωταθλήματος πολύ πίσω βαθμολογικά μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων.  Στη συνέχεια ήλθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και δεν είχε άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να πετύχει η ομάδα της Λεμεσού αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα έπρεπε πρώτα να αρχίσει να καλύπτει την τεράστια διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονταν πιο πάνω.

Όταν είχε αναλάβει ο Bogdan Andone ως προπονητής 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρισκόταν στους -19β. από την 2η θέση που ήταν η ΑΕΚ, στους -13β. από την 3η θέση που ήταν η ΠΑΦΟΣ F.C. και στους -11β. από την 4η θέση που ήταν ο ΑΡΗΣ. Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα (-9β. από την 2η θέση που βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ και -6β. από την 3η θέση που βρίσκεται η ΑΕΚ, οι δύο θέσεις που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο)  αλλά και το γεγονός ότι οι «Γαλάζιοι» προέρχονται από τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ στο «αλφαμέγα» την περασμένη αγωνιστική, έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία για να πετύχουν ακόμα μία νίκη σε ένα από τους 4 τελικούς που απομένουν για την ομάδα της Λεμεσού στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη και να “ψαλιδίσουν” ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την 2η και 3η θέση. Την προσπάθεια των “Γαλάζιων” στηρίζουν οι 1500+ ένθερμοι οπαδοί τους.

Στη φετινή περίοδο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο ΑΠΟΛΛΩΝ κέρδισε 2 φορές στη Λεμεσό (2-1 στο Τσίρειο και 3-1 στο “αλφαμεγα”) και η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε στο ΓΣΠ με 2-0.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα για 8η φορά ως αντίπαλος της. Τις 7 προηγούμενες έχασε 5 φορές και απέσπασε 2 ισοπαλίες. Ως προπονητής της ΑΕΚ έχασε 2-1 στην ‘’Αρένα’’ και 3-0 στο Τσίρειο και ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχασε 2 φορές στο Τσίρειο με 2-1 και 3-2 και έφερε 2 ισοπαλίες με 0-0 και 1-1 στο ΓΣΠ. Ως προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχασε στο “αλφαμέγα” με 3-1.

Φυσικά όλα αυτά είναι στατιστικά και προϊστορία που έχουν κάποια σημασία, αλλά σήμερα είναι ένας άλλος αγώνας και αναμένουμε να δούμε αν θα επαναληφθούν.

Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου. Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα, από τους ποδοσφαιριστές των δύο μονομάχων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Αυγουστή και Andone

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: