Διγενής Μόρφου: ”Έντονη απογοήτευση και σκέψεις για αποχώρηση από τις διοργανώσεις”

Ο Διγενής Μόρφου εξέδωσε ανακοίνωση μεσω της οποίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας Β1 ανδρών μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα με τον Άγιο Νικόλαο στη Λεμεσό.

Οι άνθρωποι του Διγενή καταγγέλλουν προπυλακισμούς από αντιπάλους οπαδούς και διαμαρτύρονται έντονα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Έντονη απογοήτευση και σκέψεις για αποχώρηση από τις διοργανώσεις της ΚΟΚ για την φετινή χρονιά

Η ομάδα μας έχασε στην παράταση από τον Αγιο Νικόλαο στη Λεμεσό για την πρώτη φάση του Κυπελλου.

Μετά από μια εμφάνιση με πολλά κότσια και αφού προηγείτο σε όλο τον αγώνα σχεδόν εκτός από το πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα μας αντικρυσε πράγματα και θαύματα.

Εν ολιγης γιατί θα επανέλθουμε. Αναφέρουμε μερικά σημεία το οποία θα αναφερθούν τις επόμενες ώρες και σε ένστασή και καταγγελία σε ομοσπονδία και αστυνομία αντίστοιχα.

1.Δεν παρατηρηθηκε σε καμία στιγμή η είσοδος των οπαδών τρομοκρατών μέσα στο γήπεδο αν είναι δυνατό κατά τη διεξαγωγή του αγώνα.

2.Οι οπαδοί του αγώνα σε νεκρό χρόνο και αφού ο αθλητής μας Παναγιωτου ηταν έτοιμος να εκτελέσει 2 ελεύθερες βολές ταρακούνουσαν σκαρφαλωμένοι πάνω της την μπάσκετα ενω άλλοι μετά κινήθηκαν και μπήκαν μέσα στο γήπεδο αλλά και στον πάγκο μου.

3.Αθλητες μας απειλήθηκαν και σε μερικες φορές κτυπηθηκαν από τους αντιπάλους οπαδούς. Το ίδιο και ο προπονητής μας και οι εφοροι μας.

4.Οι διαιτητές του αγώνα σε απάντηση στα παράπονα μας είπανε πως φοβούνται για τη ζωή τους και πως θέλουνε να πάνε στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Έχουμε στα χέρια μας ντοκουμέντα και θα μοιραστούμε εν ολίγης. Καλούμε την ομοσπονδία και τους άλλους φορείς να προστατέψουν το άθλημα και την προσφυγικη ομάδα μας.

Σίγουρα το όραμα μας για το 2025 είναι μακριά από αυτή την τριτοκοσμικη κατάσταση που ζήσαμε σήμερα.

Ντροπή!

Δεν καταφέραμε να κάνουμε ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα αφού προπηλακιστηκαμε ενώ δεχθήκαμε φτυσιματα από τους οπαδούς της αντιπάλους ομάδας κατά την έξοδο μας από το γήπεδο και την περιοχή γενικά

Παραλοιπομενα.. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ακόμα και κροτίδες πετάξανε στον πάγκο μας. Ενώ αρκετές φορές πετάξανε και μπουκάλες από την κερκίδα στον πάγκο μας!

Διγενής Μορφου Επιστροφή”