Η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό στην εκπνοή του αγώνα κόντρα στον Άρη

Με χρυσό σκόρερ του Νόρντιν Αμραμπατ, έξι λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και διατηρήθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ μετά από έξι αγωνιστικές στα πλέι οφ. Η επικράτηση της «Ενωσης» ήρθε με πολύ κόπο καθώς «έκλεισε» το πρώτο μέρος ευρισκόμενη πίσω στο σκορ από το γκολ του Μορόν και χρειάσθηκε να καταβάλει τεράστια προσπάθεια στην επανάληψη για να ανατρέψει την κατάσταση. Μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα στο δεύτερο μέρος την υπόθεση νίκη, αλλά βρήκε απέναντί της ένας φοβερό Λευτέρη Χουτεσιώτη που έκανε σωρεία αποκρούσεων. Ο Αρης φάνηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό της ΑΕΚ.

Μόλις στο 2’ η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ μ’ ένα σουτ του Ελίασον που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Χουτεσιώτης που αντικατέστησε κάτω από τα δοκάρια του Αρη τον Κουέστα ο οποίος ανέβασε πυρετό ανήμερα του αγώνα. Στο 4’  οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στην ευκαιρία του Ελίασον με μια «βολίδα» του Σαμόρα την οποία έδιωξε εντυπωσιακά ο Αθανασιάδης. H AEK είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά και στο 8’ προσπάθησε να απειλήσει ξανά με μια κεφαλιά του Βίντα που μπλόκαρε εύκολα ο Χουτεσιώτης.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Πόνσε βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Κι εκεί που η «Ενωση» έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κινδύνευσε να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 22’ αρχικά μ‘  ένα δυνατό σουτ  του Μορόν που έδιωξε δύσκολα ο Αθανασιάδης και στη συνέχεια με το κοντινό πλασέ που έκανε ο Μανού Γκαρθία στην ίδια φάση για να περάσει η μπάλα λίγο άουτ. Οι ευκαιρίες στο παιχνίδι συνεχίστηκαν και στο 29’ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει μ’ ένα συρτό σουτ του Τσούμπερ που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 33’  μετά από συνεργασία των Αμραμπατ, Τσούμπερ και Ελίασον έπεσε ο Χουτεσιώτης και απομάκρυνε τελευταία στιγμή  την μπάλα.

Τελικά αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Αρης στο 36’ όταν μετά από σουτ του Μόρον και κόντρα της μπάλας στον Σιμάνσκι ο Αθανασιάδης εκτινάχτηκε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα Ο Μορόν σήκωσε τα χέρια φωνάζοντας ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της εστίας κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με 1-0. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο (44′), αλλά το σουτ που έκανε από καλή θέση ο Αμραμπατ πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49′), όταν ο Πόνσε έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Σιντιμπέ έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Αρη για το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η «Ενωση» απείλησε ξανά μ΄ ένα σουτ του Πόνσε που πέρασε λίγο άουτ. Η πίεση της ομάδας του Αλμέιδα συνεχίστηκε και στο 56΄ο Σιμάνσκι έπιασε την κεφαλιά για να διώξει δύσκολα ο Χουτεσιώτης.

Στο 59’ ο Χουτεσιώτης σταμάτησε την κεφαλιά του Βίντα ενώ έκανε το ίδιο και δύο λεπτά μετά σε σουτ του Αμραμπατ. Οι σωτήριες επεμβάσεις του Χουτεσιώτη συνεχίστηκαν καθώς στο 63’ απέκρουσε και το σουτ του Τσούμπερ.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά η πίεση της «Ενωσης» μεγάλωνε, αλλά ο γκολκίπερ του Αρη έμοιαζε ανίκητος καθώς στο 78’ απέκρουσε κι ένα επικίνδυνο σουτ του Αραούχο.  Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που κυνηγούσε στο 84’ όταν μετά το γέμισμα του Πινέδα μέσα στην περιοχή του Αρη, η μπάλα έφτασε στον Αμραμπατ που με σουτ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-2.  Στο 88΄ο διαιτητής Χρήστος Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρόουζ πάνω στον Αραούχο όμως αφού είδε τη φάση στο VAR, πήρε πίσω την απόφασή του καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Αραούχο.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Βερστράτε, Σιμάνσκι, Μοντόγια, Σαμόρα και Αμραμπατ.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ (93’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε (46’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77’ Ζουλ), Σαμόρα, Παναγίδης, Μάνου Γκαρθία (64΄Φετφατζίδης), Μορόν (77’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (83’ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Αμραμπατ (87’ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (71’ Πινεδα), Γιόνσον, Ελίασον (71’ Αραούχο),  Πόνσε, Τσούμπερ (83’ Λιούμπισιτς).

Φώτο: aekfc.gr