Ο Ολυμπιακός Πειραιώς νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟΚ στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και συνέχισε να παλεύει με αξιώσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι που είχαν μείνει εκτός αποστολής για να πάρουν… ανάσες, δεν είχαν πρόβλημα να ρίξουν στο καναβάτσο έναν υποτονικό ΠΑΟΚ ο οποίος φάνηκε επί της ουσίας στο ματς μόνο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού όταν μείωσε το σκορ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο παιχνίδι την ίδια στιγμή που οι Θεσσαλονικείς ήταν ιδιαίτερα προσεχτικοί στις κινήσεις τους ώστε να μην δεχθούν κάποιον αιφνιδιασμό. Στο 15’ μετά από γέμισμα του Τζολάκη, ο Ναβάρο έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και αφού προχώρησε πλάσαρε εύστοχα τον Κοτάρσκι, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Ισπανός στράικερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ σύμφωνα με το VAR.

Στο 25’ ο Πορτογάλος διαιτητής Μιγκέλ Νογκέιρα καταλόγισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Κουλιεράκη πάνω στον Ναβάρο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ποντένσε, ο Κοτάρσκι έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε για να έρθει στη συνέχεια ο Κίνι και με κοντινό πλασέ να διαμορφώσει το 1-0. Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις επιθέσεις του και στο 29’ μετά τη σέντρα του Κίνι από δεξιά, ο Ναβάρο έπιασε την κεφαλιά για να περάσει η μπάλα λίγο έξω.

Οι Θεσσαλονικείς φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά στο ματς στο 32’ όταν μετά τη σέντρα του Σάστρε από δεξιά, ο Ρέτσος έκοψε το σουτ του Μπάμπα και στη συνέχεια της φάσης ο Ιμπόρα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 43’ σήμανε ξανά συναγερμός στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» όταν Οζντόεφ τροφοδότησε τον Αντρίγια  Ζίφκοβιτς, που κινήθηκε προς το κέντρο της περιοχής κι έκανε το σουτ, αλλά ο Τσικίνιο γύρισε και τον σταμάτησε.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί  να γίνει επικίνδυνος.

Μάλιστα στο 61’ οι Πειραιώτες βρήκαν και δεύτερο γκολ σε μια υποδειγματική τους αντεπίθεση με τον Ποντένσε να περνάει την κάθετη πάσα προς τον Ζέλσον που πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι και με πλασέ έγραψε το 2-0. Οι παίκτες και ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Πορτογάλο διαιτητή ότι στο ξεκίνημα της φάσης που κατέληξε στο γκολ των Πειραιωτών, προηγήθηκε φάουλ του Ρίτσαρντς πάνω στον Σάστρε λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στο 70’ κινδύνευσε να δεχτεί και τρίτο γκολ όταν ο Ποντένσε έκανε υπέροχες προσποιήσεις λίγο έξω από την περιοχή του Κοτάρσκι και σούταρε για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 77’ οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ όταν ο Μπάμπα έκανε το διαγώνιο σουτ για να διώξει δύσκολα στη κλειστή του γωνία ο Τζολάκης. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή και στο 78’ με μια κεφαλιά του Κουλιεράκη που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός πάντως παρέμεινε ζωηρός και στο 84’ ο Ορτα κινήθηκε κατά μέτωπο και σούταρε για να αποκρούσει ο Κοτάρσκι.

Στα τελευταία λεπτά ο  Ολυμπιακός προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμά του απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που κατάφερε να μειώσει το σκορ (2-1) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κοντινή προβολή του Μάρκος Αντόνιο μετά από σέντρα του Αντρίγια Ζίφκοβτς.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Κουλιεράκης, Αμπι, Ζίφκο Ζίφκοβιτς, Αντρίγια Ζίφκοβιτς και Μπάμπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (93΄Βέζο), Ρέτσος, Αμπι, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Τσικίνιο (78’ Εσε), Ορτα (85’ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ζέλσον (78’ Μασούρας), Ναβάρο (85’ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Οτο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ζίφκοβιτς, Μουργκ (60’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (80’ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (60΄Σαμάτα).