Η ΑΕΚ στον έβδομο ουρανό της Ευρώπης. Πέτυχε ιστορική πρόκριση

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν όλοι στην ΑΕΚ από το βράδυ της Πέμπτης, με την ομάδα της Λάρνακας να «κλειδώνει» και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα knock out του Conference League.

Οι «Κιτρινοπράσινοι» αν και πήγαν να τα χαλάσουν στο τέλος , έστω και με  την ισοπαλία (3-3) κόντρα στην Dynamo Kyiv εξασφαλίζουν  τη συνέχιση του ευρωπαϊκού τους ταξιδιού και στις αρχές του 2023 τουλάχιστον.

Το 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας πέτυχε στο 26’ λεπτό ο Altman Omri και οι Ουκρανοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 45’ λεπτό με τον Vanat Vladyslav. Το 1-1 ήταν και το σκορ Α’ ημιχρόνου.

Στο Β’ ημίχρονο η ΑΕΚ πέτυχε το 2-1 με γκολ του Lopes Rafael  στο 53’ λεπτό που έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ και στο 72’ λεπτό ο Rafael Altman Omri  πέτυχε το 3-1. Ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ καθάρισε τον αγώνα, κάπου η κούραση κάπου ο εφησυχασμός έδωσαν την ευκαιρία στους Ουκρανούς να αντεπιτεθούν σημειώνοντας πρώτα το 3-2 στο 82’ λεπτό και ισοφάρισαν σε 3-3 στο 90’ λεπτό και τα 2 γκολ με τον δραστήριο Harmash Denis

Κόσμος, διοίκηση, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο γιόρτασαν με τη ψυχή τους αυτή την τεράστια επιτυχία καθώς η ΑΕΚ είναι μόλις η δεύτερη κυπριακή ομάδα μετά τον ΑΠΟΕΛ που θα αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τους ομίλους.

Οι Λαρνακείς στις 7 Νοεμβρίου θα μάθουν τον αντίπαλο τους στο Conference League.