Η Αργεντινή στη ‘’άχαρη’’ διαδικασία και ‘’ήρωα’’ τον Μαρτίνες που έπιασε 2 πέναλτι, πέρασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ

Η Αργεντινή προκρίθηκε επί της Ολλανδίας στα πέναλτι σε ένα επικό παιχνίδι και πέρασε στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία. Αναλυτικά ο δρόμος προς τον τελικό.

Η «Αλμπισελέστε» του Μέσι προηγήθηκε με 2-0 με γκολ και ασίστ από τον ίδιο, ενώ οι «Οράνιε» με πρωταγωνιστή των Βέγκχορστ έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Αργεντίνοι έχασαν σωρεία ευκαιριών, αλλά δεν το πλήρωσαν.

Στα πέναλτι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έγινε ο απόλυτος ήρωας και με συνολικί σκορ 4-3 (2-2 κ.δ και παράταση) πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του FIFA World Cup 2022.

Σε ένα ματς Ολλανδία – Αργεντίνη το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βαρεθεί. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά όταν υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, η μαγεία δεν μπορεί να χαθεί.

Τουναντίον, στο 35ο λεπτό, ο μεγάλος Αργεντινός απέδειξε γιατί αποτελεί τον ηγέτη της εθνικής, αλλά και ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Απέναντι σε ένα νοητό τείχος πέντε αμυντικών των «οράνιε», ο la pulga μεταμορφώθηκε σε τρυπάνι (35΄).

Με μια κάθετη – όνειρο, έσπασε τη γραμμή άμυνας, βρήκε τον Μολίνα που είχε κάνει κίνηση στον χώρο και το 1-0 υπέρ της Αργεντινής ήταν γεγονός.

Μηδέν τελικές στον στόχο για τους Ολλανδούς του Φαν Χααλ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν τον ανασταλτικό μηχανισμό των Αργεντινών.

Μουντιάλ 2022: Ο υπασπιστής Ακούνια και το ροντέο

Στα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, ο Μέσι δεν είχε πολλή βοήθεια. Ωστόσο, σε αυτό, φαίνεται ότι βρίσκει υπασπιστές σε κάθε παιχνίδι.

Αυτή τη φορά, ο Ακούνια έγινε ο άνθρωπος – κλειδί στο δεύτερο μέρος κερδίζοντας πέναλτι από μαρκάρισμα του Ντούμφρις στο 71ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, ο 35χρονος σούπερ σταρ θα νικούσε τον Νόπερτ και θα ισοφάριζε τα δέκα γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα ισοφαρίζοντας την επίδοση του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία μπήκαν οι Ολλανδοί, ο Λουίς Φαν Χααλ δεν έριξε λευκή πετσέτα, αλλά με αλλαγές προσπάθησε να βάλει ξανά τους «οράνιε» στο ματς. Και το κατάφερε.

Ο Μπέργκχαους έκανε τη σέντρα και ο Βέγκχορστ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Από εκεί κι έπειτα, το ματς έγινε ροντέο. Οι παίκτες του Φαν Χααλ σφυροκοπούσαν και η «αλμπισελέστε» άντεχε στην πίεση.

Εκεί βέβαια, επιστρατεύτηκαν και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Λαόθ να μοιράζει κάρτες εκατέρωθεν.

Στο 10ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βέγκχορστ έγινε ο άνθρωπος του αγώνα. Πανέξυπνη κομπίνα σε φάουλ των Ολλανδών που κατέληξε σε πάσα και ο φορ της Μπεσίκτας έγραψε το 2-2 που οδήγησε τις δύο ομάδες σε παράταση.

Τα επίπεδα ενέργειας είχαν πέσει δραματικά τόσο από τους Ολλανδούς, όσο και από τους Αργεντινούς. Επομένως, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις.

Στο δεύτερο, ο Σκαλόνι έριξε στη μάχη τον Άνχελ Ντι Μαρία και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Χαμένη ευκαιρία του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 113΄, σουτ του Έντσο Φερνάντες στο 114΄ και κεφαλιά του Πετσέλα στο 115΄.

Τελευταία μεγάλη φάση πριν τα πέναλτι, το δοκάρι του Έντσο Φερνάντες στο 120΄. Η αλμπισελέστε δεν πήρε αυτό που άξιζε στην παράταση και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Τα πέναλτι: Εδώ που ”μίλησε” ο Μαρτίνες

  • Ολλανδία: Φαν Ντάικ Χ – Απόκρουση Μαρτίνες
  • Αργεντινή: Μέσι Ο – Εύστοχος
  • Ολλανδία: Μπέργκχαους – Απόκρουση Μαρτίνες
  • Αργεντινή: Παρέδες Ο – Εύστοχος
  • Ολλανδία: Κόπμαϊνερς Ο – Εύστοχος
  • Αργεντινή: Μοντιέλ Ο – Εύστοχος
  • Ολλανδία: Βέγκχορστ Ο – Εύστοχος
  • Αργεντινή: Έντσο Φερνάντες Χ – Άουτ
  • Ολλανδία: Λ. Ντε Γιονγκ Ο – Εύστοχος
  • Αργεντινή: Λαουτάρο Μαρτίνες Ο – Εύστοχος

Ολλανδία – Αργεντινή 2-2 (3-4 στα πέναλτι): Η καρτέλα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 82΄, 90΄+11΄ Βέγκχορστ / 35΄ Μολίνα, 73΄  πεν.  Μέσι

Ολλανδία (Λ. Φαν Χααλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Άκε, Φαν Ντάικ, Μπλιντ (65΄ Λ. Ντε Γιονγκ), Ντούμφρις, Ντε Ρον (46΄ Κόπμαϊνερς), Φ. Ντε Γιονγκ, Μπέργκβαϊν (46΄ Μπέργκχαους), Ντεπάι (78΄ Βέγκχορστ), Χάκπο (113΄ Λανγκ)

Αργεντινή (Λ. Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Οταμέντι, Λ. Μαρτίνες (112΄ Ντι Μαρία), Ρομέρο (78΄ Πετσέλα), Μολίνα (106΄ Μοντιέλ), Ακούνια (78΄ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ (67΄ Παρέδες), Ε. Φερνάντες, ΜακΑλιστερ, Μέσι, Άλβαρες (82΄ Λαουτάρο Μαρτίνες)