Η ΟΜΟΝΟΙΑ στον τελικό κυπέλλου μετά την ισοπαλία με τον ΑΡΗ (στιγμιότυπα)

Το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου για 24η φορά εξασφάλισε η Ομόνοια κόντρα στον Αρη μετά τη «λευκή» ισοπαλία στον επαναληπτικό του ΓΣΠ. Οι «πράσινοι» διαφύλαξαν με χαρακτηριστική ευκολία το 3-0 του πρώτου αγώνα και το βράδυ της 18ης Μαΐου θα διεκδικήσουν το τρίτο διαδοχικό και 17ο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Πήραν το ρυθμό σε πολύ χαμηλό τέμπο, γεγονός που παρέσυρε τον Αρη και δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει ούτε μια καλή φάση στην εστία του Ουζόχο. Η Ομόνοια είχε τεράστια ευκαιρία στο 27ο λεπτό, με τον Κακουλλή να περνά τον Βανά, όμως, το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μάτισικ. Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία, τέσσερα λεπτά μετά, αλλά το διαγώνιο σουτ πέρασε έξω.

Πιο ακίνδυνος δεν μπορούσε να παρουσιαστεί ο Αρης. Ο Σπιλέφσκι έκανε διπλή αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με σκοπό να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα. Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 50’, με τον Γκομίς να υποδέχεται την μπάλα με πλάτη στο τέρμα, ωστόσο το σουτ του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Η Ομόνοια έδωσε γήπεδο στους ποδοσφαιριστές του Αρη που πήραν την μπάλα και προσπαθούσαν μάταια να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 64’ ο Γκομίς έχασε μοναδική ευκαιρία, όμως, ο Ουζόχο απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε και πάλι στο 80’, ωστόσο είδε την μπάλα να πηγαίνει έξω.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το μόνο που έμενε ήταν η νικήτρια ομάδα, αφού αυτή που η πρόκριση είχε κριθεί σχεδόν από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Σίμιτς στο 88’ απείλησε τον Βανά με μακρινό σουτ, ωστόσο ο Βραζιλιάνος δήλωσε έτοιμος. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Το τελικό 0-0 σήμανε και το τέλος των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο ομάδων στη φετινή περίοδο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο (66’ Σίμιτς), Κακουλλής (66’ Μπάκιτς), Αλιούμ (86’ Στεπίνσκι), Μπασιρού, Παναγιώτου (86’ Μάθιους), Κούσουλος, Μίλετιτς, Χαραλάμπους (75’ Χαμάς).

ΑΡΗΣ: Βανά, Μπένγκτσον, Μπράουν, Κοκόριν (64’ Σπόλιαριτς), Γκομίς, Μάτισικ (46’ Μουσούντα), Μαγιαμπέλα (46’ Μοντνόρ), Γιαγκό (83’ Σανέ), Νίκολιτς (76’ Σεμέδο), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: