Η ΠΑΦΟΣ F.C. ”ξύπνησε” στο Β’ ημίχρονο και ”καθάρισε” τον Ακρίτα με 5-2

Η ΠΑΦΟΣ F.C.  νίκησε με 5-2 τον Ακρίτα Χλώρακας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και ισοβαθμεί στην 1η θέση με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. 

Οι Παφίτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, άνοιξαν το σκορ με τον Κβίντα  στο 15′ λεπτό. Το 2-0 πέτυχε ο Βαλακάρι  στο 41′ λεπτό.

Οι ‘’φιλοξενούμενοι’’ είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν έδειχναν ότι μπορούν να αντιδράσουν. Ωστόσο έκαναν το απίστευτο και μέσα σε 5 λεπτά, μείωσαν σε 2-1 με τον Ραμίρες  στο 43′ λεπτό  και ισοφάρισαν με τον Ελ Τζεμελί  στο 45+1′ λεπτό.

Παρά τα ανασταλτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ανέβασε την απόδοση της και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγήκε ξανά μπροστά στο σκορ, με τον συνήθη ύποπτο, Ζάιρο, να σκοράρει  πρώτα στο 67′ λεπτό σημειώνοντας το 3-2 και στο 85′ λεπτό το 4-2. Το τελικό σκορ 5-2 διαμόρφωσε ο Ελ Καντιούι στο 90+3′ λεπτό, λίγα λεπτά αφού πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή.

Η ΠΑΦΟΣ F.C. έφτασε τους 37 βαθμούς και βρίσκεται σε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.

Ο Ακρίτας Χλώρακας κόλλησε στην τελευταία θέση με 7β.

Στην επόμενη (17η) αγωνιστική, η ΠΑΦΟΣ F.C.  φιλοξενείται την Τετάρτη (04/01, 19:00) , στην «Αρένα» από την ΑΕΚ και ο Ακρίτας υποδέχεται την ίδια μέρα (04/01, 19:00), στο «Στέλιος Κυριακίδης» την Ανόρθωση.

Ενδεκάδες

ΠΑΦΟΣ F.C.  (Χένινγκ Μπεργκ): Αντός, Παλάσιος, Κβίντα, Σεμέδο, Κανέ (46′ Πελάζιο), Ζάιρο (86′ Αλ Γκαντιουί), Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (86′ Αμπντουραχίμι), Ναμ (46′ Χότσκο)

Ακρίτας (Θέμης Αγαθοκλέους): Καστελάνι, Κόρατς, Ντραμέ, Κονέ, Άμπραχαμ, Ζουνίνιο (71′ Πική), Ελ Τζεμιλί (71′ Δημοσθένους), Γαβριήλ, Σέχιτς, Ραμίρες, Καραγιάννης

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: