Ισπανο-ιταλική μάχη στον τελικό του Europa League, με Σεβίλλη και Ρόμα να σφραγίζουν την πρόκριση στους επαναληπτικούς

Ρομα και Σεβίλλη αποτελούν το ζευγάρι του τελικού του Europa League που θα γίνει στη Βουδαπέστη στο «Puskás Aréna» στις 31 Μαϊου. 

Σεβίλλη – Γιουβέντους 2-1 (Παράταση)

Το 7ο τρόπαιο Europa League στην ιστορία της θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει η Σεβίλλη, καθώς ο ισπανικός σύλλογος κέρδισε με 2-1 τη Γιουβέντους στην παράταση του Β’ ημιτελικού και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει στη Βουδαπέστη.

H Γιουβέντους στο 65’ λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Οι πανηγυρισμοί των Ιταλών κράτησαν μόλις ένα εξάλεπτο, καθώς η Σεβίλλη με εκπληκτικό σουτ του Σούσο έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 71′ λεπτό.

Αφού ο πρώτος αγώνας έληξε επίσης ισόπαλος 1-1, ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση και στο 95’ λεπτό η πεισματάρα Σεβίλλη έκανε την ανατροπή με τον Λαμέλα και το 2-1! Οι Σεβιγιάνοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 115′, καθώς ο Ακούνια δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σεβίλλη: Μπόνο, Ακούνια, Γκουντέλι, Μπαντέ, Νάβας (106′ Πάπου Γκόμεζ), Ράκιτιτς, Φερνάντο, Χιλ (100′ Μοντιέλ), Τόρες (62′ Σούσο – 117′ Ρέκικ), Οκάμπος (70′ Λαμέλα), Εν Νεσίρι

Γιουβέντους: Τσέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Κουαδράδο (106′ Μίλικ), Φατζιόλι (41′ Παρέδες), Λοκατέλι (88′ Κόστιτς), Ραμπιό, Ίλινγκ Τζούνιορ (88′ Μιρέτι), Κεν (65′ Βλάχοβιτς), Ντι Μαρία.

Στον άλλο ημιτελικό Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0

Η Ρόμα με το 1-0 από το πρώτο παιχνίδι πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Europa League. Δευτερη συνεχόμενη παρουσία σε Ευρωπαϊκό τελικό για τους Ρωμαίους μετά τον περσινό τελικό και την κατάκτηση του Conference League.

Η Λεβερκούζεν πίεσε, έψαξε το γκολ, έκανε πάνω από 20 τελικές αλλά δεν βρήκε -για αρχή- ένα γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Η Ρόμα έπαιξε για την άμυνα, άντεξε και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Χραντέτσκι -Ταμπσόμπα, Τα (86’ Αμίρι), Χιντσάπιε- Φριμπόνγκ, Ντεμιρμπάι, Παλάσιος (80’ Χλόζεκ), Μπάκερ (73’ Αντλί), Βιρτζ- Αζμούν, Ντιαμπί

Ρόμα (Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο -Μαντσίνι, Κριστάντε, Ρότζερ Ιμπάνιες -Τσελίκ (78’ Σμόλινγκ), Σπινατσόλα (λ.τ. 34’ Ζαλέφσκι), Μάτιτς, Μπόβε, Πελεγκρίνι – Αμπραχαμ, Μπελότι (46’ Βαϊνάλντουμ)