Κύπελλο: Σε λίγο ΠΑΦΟΣ F.C. – ΑΠΟΛΛΩΝ με στόχο τη νίκη που θα θέσει βάσεις πρόκρισης στον τελικό

Καλησπέρα από το στάδιο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’  όπου σε λίγο θα έχουμε τον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΦΟΣ F.C. – ΑΠΟΛΛΩΝ. Είναι ένας αγώνας ντέρμπι που αναμένεται να έχει πάθος και υψηλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για τη νίκη που θα δώσει πλεονέκτημα εν όψει επαναληπτικού για πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα της ΠΑΦΟΣ F.C.  που βρίσκεται στην 5η θέση του Πρωταθλήματος με 57 βαθμούς, ο στόχος του Πρωταθλήματος είναι ανέφικτος, αλλά ακόμη και η 3η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο απέχει 5 βαθμούς μακριά με μόνο 4 αγωνιστικές να απομένουν. Θα επιδιώξει με πάθος να πάρει τη νίκη απόψε με  στόχο να θέσει τις βάσεις πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τετάρτης στο ‘’αλφαμέγα’’.  Ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο που δεν πήρε ποτέ η Πάφος F.C. περνά μέσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου αφού μέσω Πρωταθλήματος ο στόχος αυτός φαίνεται να είναι ανέφικτος.   Η ομάδα του Juan Carlos Carcedo προέρχεται από βαριά ήττα 3-0 στο Πρωτάθλημα από την ΑΕΚ και θέλει άμεσα να επιστρέψει στις νίκες μέσα από το θεσμό του Κυπέλλου.  Είναι σίγουρο ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Πάφου θα καταθέσουν ψυχή για να πάρουν την νίκη και να ξεχάσουν το άσχημο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Από πλευράς ΑΠΟΛΛΩΝΑ ο σημερινός αγώνας είναι και πάλι αγώνας της χρονιάς (μετά τους αγώνες Κυπέλλου με ΑΕΛ και ΑΕΚ που έφεραν την πολυπόθητη πρόκριση) αφού θα έλεγε κάποιος ότι παίζουν τη χρονιά για διάκριση μόνο μέσω του Κυπέλλου. Οι ‘’Γαλάζιοι’’ δεν είχαν καλή παρουσία στο Πρωτάθλημα, βρίσκονται εκτός 6-άδας και όλο το βάρος για διάκριση πάει στο θεσμό του Κυπέλλου. Σήμερα θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό το ποδοσφαιριστών του Pablo Machin παρά μόνο η νίκη που θα θέσει γερές βάσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό αφού ο επαναληπτικός θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη μέσα στην καυτή έδρα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ όπου το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο. Οι ποδοσφαιριστές των ‘’Γαλάζιων’’ απέδειξαν στους προηγούμενους δύο ‘’τελικούς’’ με ΑΕΛ και ΑΕΚ, ότι όταν η μπάλα ‘’καίει’’ έχουν πάθος, προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο και παίρνουν το ζητούμενο.  Η ομάδα της Λεμεσού ήλθε στη Πάφο χωρίς την παρουσία δικών της οπαδών μετά την γνωστή απόφαση της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τέλος της χρονιάς.

Να αναφέρουμε ότι στο θεσμό του Πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια η ΠΑΦΟΣ F.C. νίκησε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο ‘’αλφαμεγα’’ στον αγώνα του Α’ γύρου με σκορ 0-3 και στον αγώνα του Β’ γύρου στο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Juan Carlos Carcedo και Pablo Machin σε ένα κλασσικό ντέρμπι ημιτελικής φάσης Κυπέλλου, με πάθος και ένταση. Επιπρόσθετα δε σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: