Μαγική η Γαλλία ”ξεσκόνισε” την Πολωνία με νίκη 3-1 και δείχνει ικανή να πάει μεχρι τέλους

Ο Ζιρού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Γαλλίας, ο Εμπαπέ έφτασε τα 9 γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η Γαλλία έφυγε για προημιτελικά, με νίκη 3-1 επί της Πολωνίας του Λεβαντόφσκι.

Γαλλία – Πολωνία: Ο Κιλιάν Εμπαπέ κάνει πράγματα που έχουν να γίνουν από την εποχή του Πελέ και οδηγεί τη Γαλλία προς την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022.

Το παιδί-θαύμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πέτυχε δύο γκολ, το ένα μάλιστα καταπληκτικό, και έφτασε τα 9 γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, πριν καν κλείστα τα 24 του χρόνια, όντας ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο!

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στηρίχθηκαν στα μεγάλα επιθετικά ατού της για να λυγίσουν την αντίσταση της ομάδας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ειδικά στον σούπερ σταρ τους, τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος διέλυσε την άμυνα της Πολωνίας, δίνοντας την ασίστ για το πρώτο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού (44′), που έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του με 52 τέρματα, και πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο (74ο και 91ο λεπτό) με δύο εντυπωσιακά σουτ. Η Πολωνία μείωσε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις.

Η υπεροχή της Γαλλίας καρποφόρησε στο 44ο λεπτό. Ασίστ του Μπαπέ, ο Ζιρού έκανε το 1-0, με διαγώνιο πλασέ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας, ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί.

Οι «τρικολόρ» συνέχισαν να πιέζουν και στο 74ο λεπτό ο Μπαπέ έδειξε την κλάση του με φοβερό σουτ από την περιοχή, ανέβαζοντας το δείκτη του σκορ σε 2-0, αλλά ο διάσημος άσος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με νέο καταπληκτικό σουτ στο 91′ «έγραψε» το 3-0.

Η Πολωνία από την πλευρά της μείωσε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι, με διπλή προσπάθεια, καθώς δόθηκε επανάληψη, στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων κάνοντας το τελικό 3-1.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χεσούς Βαλενσουέλα από τη Βενεζουέλα, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσουαμενί  – Μπερεζίνσκι

Οι συνθέσεις:

Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (88′ Γκροσίτσκι), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (71′ Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (88′ Μπέντναρεκ), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71′ Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (67′ Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76′ Κομάν), Ζιρού (76′ Τιράμ), Μπαπέ.