Με άνεση η ΠΑΦΟΣ F.C. έριξε τεσσαρα στην Καρμιώτισσα

Με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και άλλα δύο στο δεύτερο κόντρα στην Καρμιώτισσα η οποία δεν δυσκόλεψε καθόλου τους Παφίτες.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την Πάφος F.C. να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της, με την Καρμιώτισσα να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και να γίνει επικίνδυνη.

Στο 8’ του αγώνα ο Σεμέδο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τζανακάκη με το διαιτητή να μην δίνει κάτι, αλλά το VAR να ελέγχει την φάση και να δίνεται πέναλτι για την Πάφος F.C. . Πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα στο 12’ ο Βαλακάρι βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Οι Παφίτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιγνιδιού και να προσπαθουν για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο πέτυχε στο 19’ με κεφαλιά του Τάνκοβιτς μετά από σέντρα του Ζαίρο, όμως μετά από εξέταση του VAR να ακυρώνεται καθώς ο Ζαίρο όταν υποδέχθηκε τη μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Επόμενη σπουδαία φάση ήταν για την Πάφος F.C.  στο 42’ με τον Κνόμπλοχ να βγάζει σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Ντράγκομιρ.

Πάντως η Καρμιώτισσα είχε τεράστια ευκαιρία στο 45’+1 να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα, για παράβαση για χέρι του Βαλακάρι, όμως ο Ντούρις σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι ενώ η κεφαλιά του Μαλόνε στην εξέλιξη της φάσης πέρασε έξω!

Το πρώτο ημίχρονο όμως μας επιφύλασσε και τρίτο πέναλτι και δεύτερο για την Πάφο, για παράβαση ξανά του Τζανακάκη στον Σεμέδο! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνκοβιτς ο οποίος ήταν εύστοχος πετυχαίνοντας το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν ιδιαίτερα αφού η Πάφος F.C. ήταν εκ νέου η ομάδα που μπήκε πιο απειλητικά στο ματς. Μάλιστα στο 51ο λεπτο έφτασε μια ανάσα από το 3-0 χάνοντας διπλή ευκαιρία . Αρχικά ο Ζάϊρο μπήκε στη περιοχή από πλάγια και έκανε το σουτ, με τον Κνόμπλοχ να αποκρούει, η μπάλα έφτασε στον Ντράγκομιρ που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο πορτιερε της Καρμιώτισσας όμως απέκρουσε σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα όμως οι Παφίτες σημείωσαν το τρίτο γκολ , αφού έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Βαλακάρι, ο Κάνε με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Κνόμπλοχ για να γράψει το 3-0.

Πάρα το υπέρ της προβάδισμα η Πάφος F. C. συνέχισε να ελέγχει το ματς αφού η Καρμιώτισσα αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην εστία του Αντος, και στο 70ο λεπτό έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία. Ο Βαλακάρι πέρασε υπέροχη κάθετη στο Ζάϊρο, που έφυγε απέναντι από τον Κνόμπλοχ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός απέφυγε τον κίπερ της Καρμιώτισσας, όμως από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 72ο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε ακόμη μια ευκαιρία, η κεφάλια-ψαράκι όμως που επιχείρησε  έπειτα από σέντρα του Ζουνίνιο δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Κνόμπλοχ.

Η Πάφος F. C.  συνέχιζε να φτιάχνει ευκαιρίες και στο 81ο λεπτό ήταν η σειρά του Σεμέδο να απειλήσει τον Κνόμπλοχ, το σουτ του όμως λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ματς οι Παφίτες σκόραραν και 4ο γκολ, με τον Σεμέδο να διαμορφώνει εν τέλει το τελικό σκορ. Το γκολ αρχικά είχε ακυρωθεί για οφσάιντ, έπειτα από έλεγχο του VAR όμως το γκολ μέτρησε για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 4-0 υπέρ της Πάφου.

ΠΑΦΟΣ: Αντός, Κβίντα, Κανέ (90+1′ Δημητρίου), Ικοκό (67′ Χότσκο), Ζουνίνιο, Ντράγκομιρ, Μπάιριτς, Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (90+1′ Αλ Γκαντιούι), Ζάιρο (79′ Χέσταντ).

Στον πάγκο: Παρέδες, Φίλιπ, Παλάσιος, Κβαραμπάτζε, Χότσκο, Αλ Χαντιούι, Δημητρίου, Χέσταντ, Φυλακτού, Μιχαήλ, Ζοάο Πέδρο, Ενρίκε.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Νόμπλοχ, Σελούτστκα, Τζανακάκης (46′ Γκραντινάρου), Μαλόν, Χούμποτσαν, Μεντιμόρετς, Χουσμπάουερ (58′ Ελ Αλουχί), Κάλτσας (58′ Ζελάγια), Μπεν Σαλάμ, Ντούμπια (73′ Κουλιμπαλί), Ντούρις (85′ Χατζηβασίλης).

Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Ντε Νόιερ, Ποντσάφσκι, Κουλιμπαλί, Ελ Αλουχί, Γκραντινάρου, Χατζηβασίλης, Αγγελή, Μήτσο, Χρίστου, Οικονομίδης, Ζελάγια.