Νίκη κορυφής για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με χρυσό σκόρερ τον Πίττα λίγο πριν το τέλος

Τεράστια νίκη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ επί της ΠΑΦΟΣ F.C. στο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’  με 0-1. Οι Γαλάζιοι του Zorniger τράβηξαν ζόρι μέχρι να σκοράρουν κόντρα στην  ομάδα  του   Milanic που αγωνιζόταν από το 37’λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Kovacevic με 2η κίτρινη. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Πίττας με κοντινό πλασε στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες προϋποθέσεις μπροστά από τις δύο εστίες.  Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ λίγο πριν το τέλος.

Με τη νίκη αυτή ο Απόλλωνας έφτασε τους 35 βαθμούς και έπιασε κορυφή, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται κοντά στις πρώτες θέσεις. Από την άλλη, η Πάφος F.C. υποχώρησε στην πέμπτη θέση αφού παρέμεινε στους 25 βαθμούς, έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα.

Μεσοβδόμαδα, ο Απόλλωνας ως τυπικά γηπεδούχος θα αντιμετωπίσει στο Τσίρειο την ΑΕΛ (26/01 – 18:00) στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, για την ερχόμενη, 19η αγωνιστική, οι Λεμεσιανοί θα φιλοξενήσουν στο Τσίρειο τον Ολυμπιακό (30/01 – 19:00). Με τη σειρά της η Πάφος θα πάει στο Μακάρειο για να αντιμετωπίσει την ΠΑΕΕΚ (28/01 – 19:00)

Τα στιγμιότυπα του αγώνα όπως τα ανέβασε η Cablenet.