Οι “Neratzuri’’ έκαναν πάρτι στο Giuseppe Meazza και έκαναν το πρώτο βήμα για τον τελικό

Η Inter με μια ολοκληρωτική εμφάνιση ειδικά στο A’ ημίχρονο έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League. Νίκησε την Milan με 0-2, ως τυπικά φιλοξενούμενη στον Ιταλικό ‘’εμφύλιο’’ που έγινε στο  Giuseppe Meazza.

Εξαιρετικοί επιθετικά οι “Neratzuri’’ αλλά και τραγικοί αμυντικά οι ‘’Rossoneri’’.

Από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα των ‘’Rossoneri’’ απλά  κοιτούσαν τον Dzeko αντί να τον μαρκάρουν με αποτέλεσμα να σκοράρει εύκολα το 0-1 μόλις στο 8′ λεπτό. Το γκολ αυτό έβαλε κυριολεκτικά φτερά στην ‘’μηχανή’’ του  Simone Inzaghi που πέτυχαν το 0-2 τρία λεπτά αργότερα στο 11’ λεπτό με τον Mkhitaryan.

Με το 0-2 υπέρ τους οι ‘’Neratzuri’’ πήραν από νωρίς το πάνω χέρι στον αγώνα και συνέχισαν να κυριαρχούν. Στο 16’ λεπτό είχε δοκάρι με τον Calhanoglu και άλλη μια διπλή χαμένη ευκαιρία με Dimarco και Lautaro Martínez στο 34′ λεπτό.  Ένα πέναλτι που της δόθηκε σωστά το πήρε πίσω ο διαιτητής μετά από έλεγχο στο VAR.

Ο εφιάλτης της ομάδας του Stefano Pioli τελείωσε με το A’ ημίχρονο στο 0-2. Η Inter  είχε συνολικά 13 τελικές στο Α’ ημίχρονο τις οποίες έκανε σε 17 επιθέσεις ενώ κυκλοφορούσε την μπάλα με μόλις 78% στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις και 41% κατοχή μπάλας, καταπληκτικά στατιστικά για ημιτελικό Champions League.

Οι ‘’Rossoneri’’μπήκαν καλύτερα στο Β’ ημίχρονο, βρήκαν μια ευκαιρία για γκολ με τον Junior Messias στο 51′ λεπτό και στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Tonali  στο 62′ λεπτό.

Από την άλλη οι “Neratzuri’’ είχαν ένα χαμένο τετ-α-τετ του Dzeko στο 53’ λεπτό αφού απέκρουσε ο Maignan. Συνέχισαν όμως έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και με αμυντική προσήλωση.

 

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Inter να πανηγυρίζουν μαζί με τις χιλιάδες οπαδούς τους το τεράστιο 0-2 και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει στο ‘’Atatürk Olympic Stadium’’ της Κωνσταντινούπολης, χωρητικότητας 75,000 θεατών στις 10 Ιουνίου

Οι συνθέσεις:

Μίλαν : Μενιάν – Καλάμπρια (82′ Καλούλου), Κιάερ (59′ Τιό), Τομόρι, Ερνάντεζ – Κρούνιτς, Τονάλι – Σάλεμακερς (59′ Ορίγκι), Μπενασέρ (18′ Μεσίας), Ντίαθ (82′ Πομπέγκα) – Ζιρού

 

Ίντερ : Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντούμφρις, Μικιταριάν (62′ Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μπαρέλα, Ντιμάρκο (70′ Ντε Φράι) – Μαρτίνες (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου)