Ο Μάριος Γεωργίου πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής βραβευτηκε στα Man of the Year Awards 2022

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει και στηρίζει τους πρωταθλητές μας, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απονέμοντας το βραβείο Man of the Year στον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Μάριο Γεωργίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Τράπεζα Κύπρου – Man of the Year Awards 2022», που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους βραβευθέντες και «σε όσους έτυχαν της κρίσης της Επιτροπής και της ψήφου των όσων είχαν δικαίωμα και ψήφισαν».

«Είναι κάτι που καταδεικνύει ότι ένας θεσμός, που διαρκεί για 21 χρόνια, αποκτά κύρος και βεβαίως αντανακλά και τη βούληση και την επιμέλεια με την οποία οι δημιουργοί του οδήγησαν στην καταξίωση του», είπε .

Αναφερόμενος στον τιμώμενο, ο Πρόεδρος είπε πως ο Μάριος Γεωργίου είναι ένας αθλητής που έχει, «παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του, δώσει δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε άμα έχουμε θέληση και πόσο μπορούμε να το πετύχουμε».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις φετινές του επιδόσεις «που είναι αρκετές για να καταδείξουν το πείσμα, τη θέληση, την αποφασιστικότητα, αλλά και τη δύναμη του αθλητή», σημείωσε πως ο Μάριος Γεωργίου συγκέντρωσε φέτος δέκα μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες, με σημαντικότερο το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο, στο Μόναχο, «παρά τους τραυματισμούς, παρά τις ταλαιπωρίες, παρά τα προβλήματα που η ζωή του επιφύλασσε».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως, τόσο ο Μάριος Γεωργίου όσο και ο επίσης κύπριος πρωταθλητής της ενόργανης, Ηλίας Γεωργίου, «θα τύχουν και τυγχάνουν της στήριξης της Πολιτείας μέσα από επαγγελματικά σχέδια που έχουν υιοθετηθεί, έτσι ώστε οι πρωταγωνιστές και οι πρωταθλητές μας, κατά την ώρα που τερματίζεται η προσπάθεια τους, να νιώθουν ότι υπάρχει η στήριξη της Πολιτείας».

Συνεχάρη, επίσης, τον χρυσό Έλληνα Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα παρέλαβε από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, το βραβείο του Έλληνα της χρονιάς, σημειώνοντας ότι  οι επιτυχίες του χαρίζουν περηφάνια στους Έλληνες κάθε φορά που ανεβαίνει στο βάθρο και ακούγεται ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος.

Πηγή: ΚΥΠΕ