Ο Παναθηναϊκός απλά δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια στις καλες εμφανίσεις. Ηττήθηκε και από την Villeurbanne

Πριν δύο βράδια ήταν ο Νταρίλ Μέικον που με 34 πόντους έκανε άνω-κάτω το ΟΑΚΑ και έδωσε στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη νίκη επί της Αναντολού Εφές με 95-69. Ωστόσο, σήμερα ήταν η μέρα του Έλι Οκόμπο να πάρει την σκυτάλη από τον Αμερικανό γκαρντ και με 35 πόντους να «χαρίσει» στη Βιλερμπάν το ροζ φύλλο αγώνα με 84-70 για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να συνεχίσει όσα ξεκίνησε με την Εφές και έπεσε στο 2-5, ενώ οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 5-2 και συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις στη διοργάνωση.

Ο 24χρονος Γάλλος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα έχοντας 8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα και 4/4 βολές σε 31΄ συμμετοχής, αλλά δήλωσε βροντερό παρών στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου κρίθηκαν ουσιαστικά όλα, με τον Οκόμπο να βάζει όλα τα κρίσιμα σουτ για την ομάδα του.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20΄, με τον Κρις Τζόουνς να προσθέτει 13 με τέσσερα κλεψίματα.

Για τον Παναθηναϊκό, Παπαπέτρου και Μέικον είχαν από 16, με τον Έβανς να μένει στους 12 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο αγώνας

Ο Έλι Οκόμπο ξεκίνησε τον αγώνα θέλοντας να δείξει με το… καλημέρα τις διαθέσεις και με εφτά προσωπικούς πόντους, έστειλε τη Βιλερμπάν στο +6 (8-14), μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ.

Οι πράσινοι επέστρεψαν στο παρκέ με άλλη νοοτροπία και έβρισκαν όσο περνούσε ο χρόνος τον ρυθμό τους. Η είσοδος του Παπαπέτρου ήταν μια πολύ σημαντική επιθετική ενίσχυση, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μειώνει στον πόντο με το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων (15-16, 7΄).

Ωστόσο, μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» μέσα από τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ και με αιχμή τον Αντετοκούνμπο (6π. στο πρώτο δεκάλεπτο), προηγήθηκαν με 18-24 μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αλλαγμένος προς το καλύτερο στη δεύτερη περίοδο, έχοντας τον Έβανς (12π. στο  πρώτο ημίχρονο) να πρωταγωνιστεί σε άμυνα και επίθεση και με επί μέρους 12-3 στα πέντε πρώτα λεπτά, βρέθηκαν μπροστά με τρεις (30-27). Μαζί με τον Ουάιτ είχε δημιουργήσει ένα απροσπέλαστο τείχος στην πράσινη ρακέτα, με τις βολές του Μέικον να στέλνουν τους γηπεδούχους στο +7 (34-27).

Η έξοδος του Αμερικανού φόργουορντ και η είσοδος του Παπαγιάννη έδωσε την ευκαιρία στη Βιλερμπάν να πάει την μπάλα κοντά στο καλάθι και με τον Αντετοκούνμπο να κυριαρχεί προσφέροντας θέαμα και δύο εντυπωσιακό καρφώματα, πήρε ξανά το προβάδισμα με σερί 8-0 (34-35).

Ο Παναθηναϊκός εκτός των άλλων δεν μπόρεσε να βρει σκορ πίσω από τα 6,75 στη δεύτερη περίοδο (0/4), με αυτό του Οκόμπο να διαμορφώνει το 38-43, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός είχε 12/18 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 11/12 βολές, 13 ριμπάουντ, 9 λάθη και ασίστ. Από την άλλη, η Βιλερμπάν είχε 14/29 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 17 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη και 6 ασίστ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Βιλερμπάν να στέλνει για πρώτη φορά τη διαφορά στους εννιά (38-47). Ο Οκόμπο είχε βρει «μπόσικο» τον Νέντοβιτς και τον «χτυπούσε» συνεχώς στα πόδια, φτάνοντας σε εύκολα λέι απ (43-51, 25΄). Ο Σέρβος γκαρντ απάντησε στην επίθεση και πετυχαίνοντα δύο τρίποντα στην περίοδο, βοήθησε τους πράσινους να κλείσουν την απόσταση στους τέσσερις (54-58, 30΄).

Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τα έξι λάθη τους και έδιναν στη Βιλερμπάν τη δυνατότητα να μένει μπροστά στο σκορ, ανεβάζοντας έτσι την πίεση για τον Παναθηναϊκό.

Μέικον και Παπαπέτρου έδωσαν επιθετικές ανάσες στους πράσινους στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου (9π.), με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (63-65) πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Κάπου εκεί, ο Οκόμπο ανέλαβε δράση και πετυχαίνοντας το ένα καλάθι πίσω από το άλλο, δεν έδωσε καμία ευκαιρία στους πράσινους να διεκδικήσουν τη νίκη. Με τρίποντο στα 54¨ πριν τη λήξη έκανε το 70-79, δίνοντας τη χαριστική βολή και βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε απίστευτη για αυτόν εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 38-43, 54-58, 70-84