Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Αργεντινή με ηγέτη τον Μέσι. Από ψηλά πανηγυρίζει και ο Μαραντόνα.

Ο βασιλιάς ανέβηκε στον θρόνο του. Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στη διαδικασία των πέναλτι.

Καλύτεροι οι Αργεντινοί, εύκολο πέναλτι έδωσε ο Μαρτσίνιακ

Το ότι οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο δίχως τελική προσπάθεια και με δύο αλλαγές στο 42ο λεπτό από τον απογοητευμένο Ντεσάν είναι ένα δείγμα για το πόσο κακοί ήταν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Οι Αργεντινοί έκαναν αυτό που κάνουν κάθε φορά. Έπεφταν πρώτη στην μπάλα, με την ψυχη τους, ήταν όσο έπρεπε επικίνδυνοι και φυσικά όπως σχεδόν σε όλα τα ματς… κέρδισαν πέναλτι.

Ο Μαρτσίνιακ είδε πέναλτι από ένα πολύ soft μαρκάρισμα του Ντεμπελέ στον Ντι Μαρία… ο Μέσι έκανε το 1-0 (23′).

Στο δεύτερο γκολ οι Αργεντινοί έφυγαν υποδειγματικά στον κόντρα… Μέσι – ΜακΆλιστερ… σκόρερ ο Ντι Μαρία και 2-0 (36′).

Ένα σαρανταπεντάλεπτο μακριά από το όνειρο.

97 δευτερόλεπτα τρέλας

Η Γαλλία παρέμεινε ακίνδυνη και στο δεύτερο ημίχρονο και οι Αργεντινοί συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Κανείς δεν απείλησε στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν παρέμενε χωρίς τελική προσπάθεια η οποία τελικά ήρθε από κεφαλιά του Κόλο Μουανί στο 68ο λεπτό του αγώνα.

Ένα λάθος έκανε η Αργεντινή. Ο Κόλο Μουανί πέρασε στο σπριντ τον Οταμέντι ο οποίος του έκανε πέναλτι και ο Μπαπέ μείωσε σε 2-1 (80′).

Ξαφνικά το ματς άλλαξε. Η Γαλλία το πίστεψε. Ο Μπαπέ άλλαξε την μπάλα με τον Κόλο Μουανί και με φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 2-2 (81′) σκοράροντας δις σε 97 δευτερόλεπτα.

Οι Γάλλοι άγγιξαν το 3-2 στις καθυστερήσεις αλλά το σουτ του Ραμπιό μπλόκαρε ο Μαρτίνες και οι Αργεντινοί απάντησαν με σουτ του Μέσι που έδιωξε κόρνερ ο Λορίς.

Παράταση.

Μια μάχη Μέσι και Μπαπέ

Ησυχία στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να φτάσουμε στο 105ο λεπτό, τρία λεπτά μετά την είσοδο του ο Λαουτάρο Μαρτίνες δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς τον σταμάτησε με προβολή ο Ούπαμεκανό ενώ στις καθυστερήσεις βγήκε τετ-α-τετ και αστόχησε υπό πίεση.

Ο Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε στο 109ο λεπτό και έστειλε την μπάλα μέσα από την τελική γραμμή για να γράψει το 3-2 και να γίνει ο πρωταγωνιστής της βραδιάς μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος.

Ο Μοντιέλ έκανε χέρι και η Γαλλία κέρδισε πέναλτι με αποτέλεσμα ο Κιλιάν Μπαπέ να ισοφαρίσει σε 3-3 από την άσπρη βούλα και να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορια που πετυχαίνει χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου μετά τον Τζεφ Χαρστ το 1966.

Και στο φινάλε ξανά τρέλα. Ο Κόλο Μουανί νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μαρτίνες και στην αμέσως επόμενη φάση ο Λαουτάρο Μαρτίνες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Πέναλτι

Καλώς ήρθατε, λέει ο Μαρτίνες

H Αργεντινή ευστόχησε και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσε. Ο Μαρτίνες έπιασε το πέναλτι του Κομάν… ο Τσουαμένι έστειλε την μπάλα άουτ…

Η διαδικασία είναι δική του και ήταν ο πρωταγωνιστής για ακόμη μια φορά. Η Αργεντινή επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου. Ο βασιλιάς Μέσι ανέβηκε στον θρόνο του.

Αργεντινή : Ε. Μαρτίνες – Μολίνα (91′ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο (120′ Ντιμπάλα) – Ντε Πολ (102′ Παρέδες), Φερνάντες, ΜακΆλιστερ (116′ Πετσέλα) – Ντι Μαρία (64′ Ακούνια), Μέσι, Χ. Άλβαρες (102′ Λαουτάρο Μαρτίνες)

Γαλλία : Λορίς – Κουντέ (120′ Ντισασί), Βαράν (113′ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τ. Ερνάντεζ (71′ Κομάν) – Τσουαμένι, Ραμπιό (95′ Φοφανά) – Ντεμπελέ (42′ Κόλο Μουανί), Γκριεζμάν (71′ Γκριεζμάν), Μπαπέ – Ζιρού (42′ Τουράμ)

Πηγή: novasports.gr