Παναθηναϊκός: Επιστροφή σε Ευρωπαϊκό Όμιλο και τα εκατομμύρια στο ταμείο των ‘’Πρασίνων’’

Ο Παναθηναϊκός με λίγη περιπέτεια, ξεπέρασε την αντίσταση της Ντνίπρο, βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και βάζει στα ταμεία του περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον υπάρχουν τα σίγουρα έσοδα της παρουσίας σε όμιλο και το… όνειρο για τα αστέρια περνάει από τη Μασσαλία.

Μπορεί να μην ήρθε η νίκη σε ένα βράδυ γεμάτο άγχος κόντρα στην Ντνίπρο (2-2), όμως αυτό που μετράει είναι η πρόκριση και η βέβαιη παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από 7 χρόνια.

Τελευταία παρουσία του Τριφυλλιού σε όμιλο ήταν το 2016 όταν ήταν στο Group G του Europa League, μετά τις προκρίσεις στα προκριματικά κόντρα σε ΑΪΚ και Μπρόντμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν στον ίδιο όμιλο με ΆγιαξΣταντάρ ΛιέγηςΘέλτα και τελείωσε στην 4η θέση με έναν βαθμό, τον οποίο είχε πάρει στην ισόπαλια με την Σταντάρ με σκορ 2-2.

Οι «πράσινοι» θα πάρουν ένα fix ποσό ύψους 3.63 εκατομμυρίων, ενώ το συνολικό ποσό που έχουν εξασφαλισμένο είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια οι «πράσινοι» θα πρέπει να περιμένουν πόσες ελληνικές ομάδες θα μπουν σε όμιλο, καθώς αυτό θα καθορίσει το market pool.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, ανάλογα και με την πορεία του «τριφυλλιού», το ποσό είναι πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ό,τι και να γίνει με την Μαρσέιγ θα έχει την ευκαιρία του Europa League, ενώ αν περάσει τους Γάλλους και βρεθεί στα play-offs του Champions League τα κέρδη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.