Παναθηναϊκός: Τεράστια πρόκριση στα play off του CL και δικαιούται να ονειρεύεται τα αστέρια με τα εκατομμύρια (στιγμιότυπα)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά με το Ευρωπαϊκό του κοστούμι αφού σε ένα ματς – θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Marseille και προκρίθηκε στα play offs του Champions League!

Μία ακόμα πρόκριση από αυτές που έχει συνηθίσει -στο παρελθόν- τους οπαδούς του για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» πήραν πρόκριση στα play off του Champions League αποκλείοντας μέσα στο «Velodrome» της πανίσχυρη Marseille. Μία πρόκριση που έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός σφραγίζει το εισιτήριο από τη διαδικασία των πέναλτι.

5-3 λοιπόν στα πέναλτι και στον έβδομο ουρανό η ομάδα του Παναθηναϊκού χάρη στις επεμβάσεις του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τα δύο εύστοχα πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη -ένα στην κανονική διάρκεια του αγώνα και ένα στη «ρωσική ρουλέτα» και το 5ο και τελευταίο πέναλτι του Μλαντένοβιτς ο Παναθηναϊκός πέρασε στα play off του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Braga με πρώτο παιχνίδι την ερχόμενη Τρίτη (22/8) στο «Estadio Municipal de Braga» και ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», την Τρίτη 29 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτά τα δύο παιχνίδια θα εξασφαλίσει θέση στους -χρυσοφόρους- ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης!

Κι όμως η αρχή του αγώνα δεν προμήνυε τίποτα από την εντυπωσιακή συνέχειά του κι αυτό γιατί το ματς ξεκίνησε καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς δέχθηκε γκολ μόλις στο 2′ λεπτό. Από κόρνερ των «πράσινων», η Marseille έφυγε γρήγορα στο transition κι έπιασε τους «πράσινους» στον ύπνο. Ο Εντιαγέ έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη στο χώρο προς τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος απέφυγε και τον Μπρινιόλι και στην κενή εστία έκανε το 1-0 για τη γαλλική ομάδα, «ακυρώνοντας» απ’ την εκκίνηση του αγώνα το προβάδισμα που είχε αποκτήσει το «τριφύλλι» από το πρώτο ματς.

Στο 9′ λεπτό από λάθος του Γεντβάι, ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Μπρινιόλι έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του, ενώ στη συνέχεια το πλασέ του Ουναχί πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα από νέο λάθος του Τζούριτσιτς, ο Εντιαγέ με ατομική προσπάθεια «πάτησε» στην περιοχή και πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Στο 21’ ο «δαιμόνιος» Εντιαγέ έφτασε έξω απ’ την περιοχή και πλάσαρε, όμως ο Μπρινιόλι έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κι απομάκρυνε το τελείωμά του, ενώ στο 30’ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού «απογειώθηκε» για να απομακρύνει την κεφαλιά του Ζιγκό. Ενα λεπτό μετά  στο 31’ το σουτ του Κλος κόντραρε στον Μάγκνουσον κι έφυγε δίπλα απ’ το δοκάρι των «πράσινων», ενώ στο 33’ λεπτό ο Μπρινιόλι έδιωξε με τα πόδια το νέο πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ.

Η Marrseille εξαργύρωσε την απόλυτη υπεροχή της στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον «φοβικό» Παναθηναϊκό και με δεύτερο γκολ, λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου οι Γάλλοι γύρισαν με υπομονή την μπάλα, ο Κλος έστρωσε με χαμηλή σέντρα προς τον Ομπαμεγιάνγκ που με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του έκανε το 2-0 για την Γαλλική ομάδα. Το 2-0 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με λίγο μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ λεπτό σε φάση διαρκείας, ο Βιλένα σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Λόπες. Στο 61’ ο Μπρινιόλι έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Σαρ, ενώ στο 76’ ο Παλάσιος έχασε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας άουτ μετά την ασίστ του Μπερνάρ.

Στο 77’ λεπτό από κόρνερ του Μλαντένοβιτς, ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λόπες έκανε τεράστια επέμβαση στη γωνία του, ενώ στο 81’ λεπτό ο Βιτίνια με το που μπήκε στο ματς πλάσαρε εξ επαφής άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν χαμένα για τους «Πράσινους» στο 90’+6′ λεπτό σε χρόνους καθυστερήσεων έπειτα από μία σέντρα του Παλάσιος, ο Γκεντουζί έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής VAR Ατγουελ κάλεσε τον Ολιβερ για on field review κι ο Αγγλος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης σε ενα κτύπημα που παίζονταν εκατομύρια ευρώ. Με απίστευτη ψυχραιμία εκτέλεσε εύστοχα και στο 90’+ 9′ μείωσε σε 2-1 και έδωσε στον Παναθηναϊκό το γκολ που άξιζε βάση απόδοσης στο Β’ ημίχρονο κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Στο 98’ λεπτό ο Κλος βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε λίγο άουτ, ενώ στο 104’ λεπτό ο Μάγκνουσον έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βιτίνια, μετά το γύρισμα του Βερετού.

Στο 110’ λεπτό ακυρώθηκε το γκολ του Βιτίνια, για οφσάιντ του Σαρ στο γύρισμα του Γκεντουζί και το 2-1 παρέμεινε στον φωτεινό πίνακα και το ματς οδηγήθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μαρθελίνο να αλλάζει τερματοφύλακα, περνώντας στο γήπεδο τον Μπλάνκο, δευτερόλεπτα πριν λήξει η παράταση.

Εκεί «μίλησε» η ευστοχία των «πράσινων» αλλά και η απόκρουση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο πρώτο πέναλτι και με το συνολικό 5-3 πήραν την πρόκριση στα play off του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ποερτογαλλική Braga που μετά το 3-0 στην έδρα της νίκησε με 4-1 την Σερβική TSC BACKA TOPOLA εκτός έδρας.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα και τη διαδικασία των πέναλτι