Το «αιώνιο» ντέρμπι ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε λίγο, σε ένα αγώνα τριπλής παραλλαγής

Καλό απόγευμα από το  νέο γήπεδο Λεμεσού όπου σε λίγο λοιπόν θα έχουμε το ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝ.

Ένας αγώνας μεταξύ των δύο σημερνών ‘’μονομάχων’’ πάντοτε χαρακτηρίζεται από πάθος και υψηλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου αφού πέραν της νίκης υπάρχει το γόητρο για τον νικητή ειδικά στο αιώνιο Λεμεσιανό ντέρμπι. Σήμερα εκτός αγωνιστικού χώρου οι εντάσεις και το πάθος θα προέρχονται μόνο από τους οπαδούς της μίας ομάδας, αφού υπάρχουν μόνο οι οπαδοί της ΑΕΛ (ως γνωστό ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ τιμωρήθηκε για μη μετακίνηση οπαδών του σε ένα εκτός έδρας αγώνα και σήμερα είναι τυπικά φιλοξενούμενοι οι «Γαλάζιοι»).

Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην φετινή σαιζόν που θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της πόλης για τον θεσμό του πρωταθλήματος, αφού όπως είναι γνωστό ο αγώνας του Α’ γύρου δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν και που είχε σαν συνέπεια τη γνωστή απόφαση για μηδενισμό και των δύο ομάδων από το Εφετείο.

Οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’ και οι ‘’Γαλάζιοι’’ της Λεμεσού συναντήθηκαν φέτος στην φάση των «16» του Κυπέλλου, όπου ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 μετά από 120’ λεπτά αγώνα, την πρόκριση δε πήρε η ΑΕΛ στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα του Cedomir Janevski κατεβαίνει στο σημερινό αγώνα με ανεβασμένη ψυχολογία μετά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου την περασμένη Πέμπτη κόντρα στη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Είναι δεδομένο ότι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία η ΑΕΛ θα συνεχίσει στο Β’ γκρουπ του Πρωταθλήματος, αφού ακόμα και με νίκη σήμερα δεν μπαίνει 6-άδα. Όμως αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους ‘’Γαλαζοκίτρινους’’ αφού η νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι πάντοτε ανεβάζει και το γόητρο στην πόλη, γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι οι ποδοσφαιριστές του Σκοπιανού προπονητή θα καταθέσουν ψυχή εντός του αγωνιστικού χώρου για να πετύχουν τη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

 

Από την άλλη οι περσινοί Πρωταθλητές έχουν μία πολύ άσχημη χρονιά και έχοντας πλέον αποκλειστεί από το Κύπελλο, θα κυνηγήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για έξοδο στην Ευρώπη μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Ο «Γαλάζιοι» έχουν αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία με τον Bogdan Adone στον πάγκο της ομάδας ( δύο συνεχόμενες νίκες) και κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την τεράστια νίκη κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική σε αυτό το γήπεδο, μια νίκη που εξασφάλισε συμμετοχή στην 6-άδα. Επιπρόσθετα οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΛΛΩΝΑ πέραν της νίκης που σημαίνει πολλά για το γόητρο στο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεμεσού, θέλουν να μαζέψουν άλλους 3 βαθμούς για να μπουν στα Playoffs με την μικρότερη δυνατή διαφορά κυρίως από τις ομάδες που βρίσκονται στην 3η και 4η θέση ΑΡΗΣ και ΠΑΦΟΣ F.C. γι’αυτό οι ποδοσφαιριστές των τυπικά φιλοξενούμενων θα τα δώσουν όλα για να φύγουν νικητές. Να μην ξεχνούμε ότι η νίκη για τους «Γαλάζιους» σήμερα θα είναι και ένα είδος «εκδίκησης» για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ομάδα της ΑΕΛ.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Janevski και Bogdan .

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: