Ψοφόκρυο με ντέρμπι ΑΠΟΕΛ -ΑΠΟΛΛΩΝ σε λίγο στο ΓΣΠ

Καλησπέρα από την παγωνιά των εξωτερικών δημοσιογραφικών θεωρείων του ΓΣΠ (αλήθεια ποιος το σκέφτηκε αυτό όταν κατασκευαζόταν το μοντέρνο γήπεδο;).

Σε λίγο θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝ. Πάντα οι αγώνες μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων ομάδων είναι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, έχουν ψηλή ένταση και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον ως ντέρμπι κορυφής.

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων αναμετρήσεων υπάρχουν πλην του ντέρμπι κορυφής. Όσο και αν ακούγεται παράξενο οι 2 μονομάχοι σήμερα έχουν 12 βαθμούς διαφορά. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση με μόνο 16 βαθμούς σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ισοβαθμούν στην κορυφή με 28 βαθμούς.

Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι τα ίδια. Θέλουν διακαώς και οι 2 τη νίκη  για διαφορετικούς λόγους. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή αντιμετωπίζοντας για 3η φορά την πρώην του ομάδα ως προπονητής (την μία  με την ΑΕΚ) θέλει άμεσα τη νίκη για να μην απομακρυνθεί και από την 6-αδα και να μειώσει στους 9 από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, σε αντίθετη περίπτωση η διαφορά θα γίνει χαώδεις στους 15 βαθμούς.

Από την άλλη η ομάδα του Alexander Zorniger θέλει πάση θυσία τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή και να αφήσει πίσω της την ήττα από τον συμπολίτη ΑΡΗ την περασμένη εβδομάδα.

Οι 11-αδες και οι αναπληρωματικοί των ομάδων στο φύλλο αγώνος πιο κάτω: