Η Ελληνική σημαία ψηλά για τη μικρή Μαριάντα και ο Εθνικός Ύμνος ανακρούεται στην Τουρκία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 5 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από 46 συνολικά χώρες της Ευρώπης.   Η 9χρονη Ελληνίδα σκακίστρια, Μαριάντα Λάμπου του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου (ΑΠΟ) ‘‘Αίγλη Παπάγου’’, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 10 χρόνων.

Η Μαριάντα σημείωσε το συντριπτικό σκορ οκτώ νικών και μίας ισοπαλίας μόνο (8.5 βαθμούς σε 9 αγώνες) και χάρισε μία σπουδαία διάκριση στο ελληνικό σκάκι.  Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 χώρες της Ευρώπης.  Θερμά συγχαρητήρια στη Μαριάντα, την οικογένειά της, τον σύλλογό της αλλά και στον προπονητή της Ν. Νικολακόπουλο.

Την χαρμόσυνη είδηση της τεράστιας επιτυχίας της μικρής Ελληνίδας Πρωταθλήτριας, μας μετέφερε ο φίλος Πάρης Κληρίδης που υπήρξε πολλά χρόνια Πρωταθλητής Κύπρου. Όλη του η ζωή είναι αφιερωμένη στο σκάκι.  Κατέχει τον τίτλο του Fédération Internationale des Échecs (FIDE) Master (Παγκόσμια σκακιστική ομοσπονδία), ανώτατος Προπονητής FIDE, Διοργανωτής Διεθνών διοργανώσεων και Διεθνής Διαιτητής.  Είναι πρόεδρος της Ζώνης Μικρών Κρατών Ευρώπης και Πρόεδρος της Event Commission της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ως επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Δράσης της FIDE.  Τοπικά είναι Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Λάρνακας και Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.