ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε λίγο σε ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής

Καλησπέρα από την “ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ” όπου σε λίγο θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε ένα αγώνα όπου οι δύο ομάδες θέλουν απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Η ομάδα της ΑΕΚ μετά τον αγώνα κόντρα στην WEST HAM για τους «16» του Conference League κατεβαίνει στον αγώνα με μοναδικό στόχο να πάρει το πολύ σημαντικό τρίποντο για να ανέβει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη στους 60 βαθμούς με τον ΑΠΟΕΛ. Επιπρόσθετα η ομάδα της Λάρνακας θέλει τη νίκη για να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον σημερινό της αντίπαλο της αφού όπως είναι γνωστό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος έχασε με 2-1. Οι ποδοσφαιριστές του José Luis Oltra μπροστά στις χιλιάδες οπαδούς τους είναι αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο.

Από την άλλη οι περσινοί Πρωταθλητές έχουν μία πολύ άσχημη χρονιά και έχοντας πλέον αποκλειστεί από το Κύπελλο, δεν έχουν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να το πετύχουν αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα θα πρέπει πρώτα να αρχίσουν να καλύπτουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω. .

Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-10β. από την 3η θέση που δίνει απευθείας Ευρωπαϊκό εισιτήριο και -7β. από την 4η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο υπό προϋποθέσεις), αλλά και την πολύ καλή εικόνα που βγάζουν οι  ‘’Γαλάζιοι’’ αφού με τον Bogdan Andone στον πάγκο της ομάδας μετρούν 3 σερί νίκες και ευελπιστούν ότι ο στόχος της Ευρώπης αν και φαντάζει δύσκολος δεν είναι παντελώς ανέφικτος.   Με νίκη σήμερα θα μειώσουν στους -7β. και -4β. από την 3η και 4η θέση αντίστοιχα, και θα προσπαθήσουν στη συνέχεια να μπουν σε τροχιά Ευρώπης. Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Andone είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο για να φθάσουν στη μεγάλη νίκη.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: