Απόψε όλη η Κύπρος είναι ΑΕΚ, για ιστορική νίκη στους «16» του Conference League κόντρα σε ομάδα της Premier League

Το “προζύμι” για το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της που θα είναι η πρόκριση στους “8” του Europa Conference League θα επιδιώξει να βάλει απόψε η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς βρίσκονται πανάξια στους «16» του Europa Conference League  και η ομάδα του Jose Luis Oltra αγωνίζεται απόψε στην ‘’ΑΕΚ Arena’’ σε ένα Sold Out γήπεδο, κόντρα στην Λονδρέζικη ομάδα της Premier League την West Ham.

Ευχές όλων μας η Κυπριακή ομάδα να γράψει απόψε ιστορία με μία μεγάλη νίκη που θα θέσει βάσεις πρόκρισης στους «8» του Europa Conference League  για να ανεβάσει ακόμη πιο πολύ την αξία του Κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της ομάδας της ΑΕΚ για τον 1o αγώνα της φάσης των 16 του Εuropa Conference League με αντίπαλο την West Ham, που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη (09/03, 19:45).

Aκολούθησε η δημοσιογραφική διάσκεψη της ομάδας, όπου μίλησε ο προπονητής Jose Luis Oltra και ο ο Σέρβος αμυντικός Nenad Tomovic.

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο μια ομάδα της Premier League. Καλούμαστε να απολαύσουμε το παιχνίδι, την ωραία ατμόσφαιρα που είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στο μάξιμουμ. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα υποφέρουμε. Ο αντίπαλος έχει έναν καλό και έμπειρο προπονητή και παίκτες Premier League. Είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Χρειαζόμαστε την βοήθεια από τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για τον κόσμο, για την ομάδα για όλους μας. Γιατί όχι, ποδόσφαιρο είναι, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ξέρουμε ότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα αλλά έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την West Ham.

Είμαστε εδώ γιατί το αξίζει η ομάδα και το αξίζουν κυρίως οι ποδοσφαιριστές, Πρέπει να το απολαύσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε και τη νίκη. Έτσι θα το απολαύσουμε καλύτερα. Να ξεχάσουμε τα ονόματα που απαρτίζουν το ρόστερ του αντιπάλου. Είμαστε 11 εναντίον 11. Να προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και δύσκολος αντίπαλος. Έχουν αρκετούς παίκτες αξίας αλλά έχουμε κι εμείς παίκτες όπως ο Νenad, ο Κenan, ο Ιvan και οι υπόλοιποι. Να κάνουμε για άλλη μια φορά περήφανο τον κόσμο.

Δεν αλλάζει το πλάνο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουμε να είμαστε γενναίοι σε άμυνα αι επίθεση. Ίσως αλλάξουν κάποιοι παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδια αλλά η τακτική προσέγγιση είναι πάντα η ίδια. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο, κάποιος φορές καλείσαι να προσαρμοστείς στο στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου. Να είμαστε ο εαυτός μας.

Αν είναι 5% θα πρέπει να τις κυνηγήσουμε και να ανεβάσουμε το ποσοστό. Δεν ξέρω αν είναι 50-50 αλλά έχουμε περισσότερες πιθανότητες από 5%. Πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω στους παίκτες.

Η West Ham είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Από την ανάλυση που κάναμε, θα την χαρακτήριζα παράξενη. Την είδαμε να αλλάζει σύστημα. Κάποιες φορές να πιέζει ψηλά, κάποιες φορές να κάνει παιχνίδι αναμονής κάποιες φορές να παίζει με ψηλές μπαλιές. Είναι ομάδα που αλλάζει και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι δύσκολο να δούμε πως θα προσεγγίσει το αυριανό παιχνίδι. Όσον αφορά ένα γκολ, το να σκοράρουμε πρώτοί θα μας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Αν το κρατήσουμε αυτό θα είμαστε στο κόλπο ενόψει και του επαναληπτικού. Είναι δύο παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε γκολ και να μην δεχθούμε. Αν σκοράρουμε πρώτοι να συνεχίσουμε με τον σωστό τρόπο πίεσης και για άλλα γκολ. Αν δεχθούμε πρώτοι γκολ να παραμείνουμε ήρεμοι. Να παρουσιάσουμε μια γενναία ομάδα όπως σε όλη την σεζόν.

Δεν ξέρω, είναι δική τους απόφαση. Δεν νομίζω να μην υπάρχει σεβασμός, απλά δεν θέλουν να προπονηθούν στην Κύπρο. Εμείς θα προπονηθούμε στο London Stadium.

Ο Pons είναι εκτός, ο Angel επίσης, ο Gromov εκτός λίστας και ο Gyurcso τραυματίας. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι. Θα επιλέξουμε την καλύτερη 11άδα.

Αν παίζεις τρεις μέρες μετά δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, δύο όμως μέρες είναι πρόβλημα. Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα αλλά στόχος είναι η νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Όλη η προσοχή είναι στο παιχνίδι με την West Ham. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεχθήκαμε την ήττα αλλά δεν ήταν ίδια η απόδοση μας. Είναι πρωταθλητής και όλα μπορούν να συμβούν σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις για πρώτα για τον αγώνα με την West Ham», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Σέρβος αμυντικός δήλωσε:

«Αν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, στους 16 και έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι σημαίνει κάναμε εξαιρετική δουλειά και είμαστε πολύ καλή ομάδα. Αξίζει σε αυτή την ομάδα είναι εδώ. Πρέπει να το απολαύσουμε χωρίς πίεση και να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Δεν έχουμε πίεση, είμαστε πιο άνετοι πνευματικά. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Ξέρουμε ότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα λαλά έχουμε το παιχνίδι με την West Ham και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Έχουμε αρκετούς νεαρούς όπως εγώ, ο Mikel και ο Tricko. Είναι δύσκολο σε μεγάλη ηλικία να κάνεις αποθεραπεία αλλά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Παίξαμε ημιτελικό του Europa League με την Fiorentina. Ξέρω ότι μπορεί να πετύχει τα πάντα αυτή η ομάδα, να φτάσει μέχρι τέλους αλλά σημαντικό είναι να βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Μόνο αυτό σκεφτόμαστε».