ΑΡΗΣ– ΑΠΟΛΛΩΝ σε ντέρμπι στο οποίο και οι δύο θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα έχουμε το τοπικό ντέρμπι ΑΡΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Αναμφισβήτητα οι δύο ομάδες της Λεμεσού αυτή τη στιγμή είναι οι πιο φορμαρισμένες του Πρωταθλήματος. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μάλιστα «τρέχει» ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 14 αγώνων που συμπτωματικά ξεκίνησε επί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο 3-1 του Β’ Γύρου της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος στις 23 Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ότι η τελευταία ήττα για την ομάδα του  Aleksey Shpilevsky ήταν στις 15 Ιανουαρίου από την ΑΕΚ στην «ΑΕΚ Αρένα» με 4-3.  Από την άλλη οι «Γαλάζιοι» έχουν το δικό τους πολύ σημαντικό στατιστικό με 8 νίκες και 2 ήττες στους τελευταίους 10 αγώνες τους.

Ο σημερινός αγώνας σίγουρα θα καθορίσει πολλά και για τις δύο ομάδες, αφού ενδεχόμενη νίκη των «Πρασίνων» της Λεμεσού θα τους καταστήσει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Από την άλλη ενδεχόμενη νίκη των «Γαλάζιων» της Λεμεσού θα αυξήσει  σε τεράστιο βαθμό τις πιθανότητες εξόδου στην Ευρώπη. Μάλιστα οι στόχοι των δύο σημερινών «μονομάχων» θα γίνουν ακόμα πιο εύκολοι αν το αποτέλεσμα του άλλου σημερινού μεγάλου ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ τους ευνοήσει.

Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του ΑΡΗ είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται από ισοπαλία με την ΑΕΚ στην «ΑΕΚ Αρένα» και δεν θέλει να έχει άλλες απώλειες στην προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου τίτλου στην ιστορία του. Επαναλαμβάνουμε το εκπληκτικό αήττητο σερί 14 αγώνων, κάτι που λέει πολλά για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Οι «Πράσινοι» της Λεμεσού θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο, γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές του Aleksey Shpilevsky θα αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη.

Από την άλλη η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ η περσινή Πρωταθλήτρια, είχε μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε όπως πολλοί ανέμεναν αφού έμεινε στην πορεία του Πρωταθλήματος πολύ πίσω βαθμολογικά μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων.  Στη συνέχεια ήλθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και δεν είχε άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να πετύχει η ομάδα της Λεμεσού αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα έπρεπε πρώτα να αρχίσει να καλύπτει την τεράστια διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονταν πιο πάνω.

Όταν είχε αναλάβει ο Bogdan Andone ως προπονητής 3 αγωνιστικές πριν από το τέλος της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρισκόταν στους -19β. από την 2η θέση που ήταν η ΑΕΚ, στους -13β. από την 3η θέση που ήταν η ΠΑΦΟΣ F.C. και στους -11β. από την 4η θέση που ήταν ο ΑΡΗΣ. Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα, βρίσκεται μόλις στους  -6β. από την 2η θέση που είναι ο ΑΠΟΕΛ και στους -3β. από την 3η θέση που είναι η ΑΕΚ. Οι δύο αυτές θέσεις που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι πλέον ένας πολύ εφικτός στόχος, κάτι που στις 9 Φεβρουαρίου μετά το εφιαλτικό 3-4 της Καρμιώτισσας μέσα στο «αλφαμέγα» φάνταζε ως ουτοπία. Οι  «Γαλάζιοι» προέρχονται από τεράστια νίκη επί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο ΓΣΠ την περασμένη αγωνιστική και με ανεβασμένη ψυχολογία είναι αποφασισμένοι να πετύχουν ακόμα μία νίκη σε ένα ακόμα «τελικό» Ευρώπης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για έξοδο στην Ευρώπη. Αναλόγως και του σημερινού αποτελέσματος στο ΓΣΠ η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ενδέχεται να αναρριχηθεί στην 3η θέση.  Την προσπάθεια των “Γαλάζιων” στηρίζουν οι 1260+ ένθερμοι οπαδοί τους στο Βόρειο πέταλο.

Στη φετινή περίοδο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο ΑΡΗΣ κέρδισε και τις τρεις φορές (3-0 και 3-1 στο Τσίρειο και 1-0 στο «αλφαμέγα»). Θυμίζουμε ότι το άλλο αήττητο σερί 14 αγώνων που είχε ο ΑΠΟΕΛ στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος σταμάτησε εδώ στο «αλφαμέγα» από την ΑΕΛ. Για να δούμε αν θα σταματήσει και αυτή τη φορά το ίδιο σερί του ΑΡΗ εδώ στο ίδιο γήπεδο.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Aleksey Shpilevsky  και Bogdan Andone.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: