Η ΑΕΚ νίκησε την ΠΑΦΟΣ F.C. με 1-0 και έπιασε στην κορυφή τον ΑΠΟΕΛ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κορυφής με την ΠΑΦΟΣ F.C. με σκορ 1-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και κατέκτησε το 9ο συνεχόμενο τρίποντο της.

Οι Λαρνακείς πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο Α’ ημίχρονο, όπου είχαν τον έλεγχο, πίεσαν δημιούργησαν προϋποθέσεις και άνοιξαν το σκορ με το σουτ του Άλτμαν στο 15’ λεπτό.

Η ΠΑΦΟΣ F.C. δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στο Α’ ημίχρονο και αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία, καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Πίριτς, ενώ όταν το κατάφερνε παρουσίαζε πρόβλημα στην τελική πάσα.

Στις αρχές του Β’ ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με την ομάδα του Όλτρα να διαχειρίζονται σχετικά καλά το υπέρ τους σκορ. Σταδιακά η ΠΑΦΟΣ F.C. ανέβασε ρυθμούς επιδιώκοντας την ισοφάριση. Το γκολ ήλθε στο 65’ λεπτό από τον Ζάϊρο. το οποίο αναλύθηκε από το VAR και ακυρώθηκε εντελώς οριακά. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει κάμερα στην ευθεία και αυτό αφήνει έστω και την ελάχιστη αμφιβολία κατά πόσο είναι ορθές οι γραμμές.

Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να παίρνει ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Μετά από αυτή τη νίκη, οι γηπεδούχοι ισοβαθμούν στην κορυφή με 40 με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ η ομάδα της ΠΑΦΟΣ F.C. έπεσε στην τρίτη θέση με 37 βαθμούς.

Στην επόμενη (18η) αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται το Σάββατο (07/01, 19:00), στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Ανόρθωση σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα ένεκα της τιμωρίας της ομάδας της Αμμοχώστου και η ΠΑΦΟΣ F.C. υποδέχεται την Κυριακή (08/01, 17:00) στο «Στέλιος Κυριακίδης τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.