Ο ΑΠΟΕΛ έσπασε το αήττητο της ΠΑΦΟΣ F.C. και ‘’πάτησε’’ κορυφή μετά από 3 χρόνια

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» παίρνοντας το όγδοο διαδοχικό τρίποντο τους στη σεζόν, νίκησαν την αήττητη μέχρι σήμερα ΠΑΦΟΣ  F.C. και την εκτόπισαν από την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πέρασε με μια εμφάνιση ουσίας από το «Στέλιος Κυριακίδης» επικρατώντας με 1-2  χάρις στα 2 γκολ του Ματέο Σούσιτς (15’ και 45’+1). Για τους γηπεδούχους μείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ζουνίνιο.

Παιχνίδι χωρίς πολλές αξιόλογες τελικές προσπάθειες μπροστά από τις δύο εστίες στα πρώτα 45 λεπτά. Με τον ΑΠΟΕΛ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη αξιόλογη τελική που δημιούργησε και την ΠΑΦΟΣ F.C.  να προσπαθεί στη συνέχεια του ημιχρόνου να βρει την απάντηση, χωρίς όμως επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Λευκωσίας βρήκε και δεύτερο γκολ, παίρνοντας γερό προβάδισμα για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΠΑΦΟΣ F.C. ήταν σαφώς επηρεασμένη από το δεύτερο γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις  του Α’ ημιχρόνου. Έψαξε το γκολ, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που βρήκε ενωρίτερα παρά μόνο στις καθυστερήσεις και ήταν ήδη αργά. Μάλιστα, τα δεδομένα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα λίγο πριν τη συμπλήρωση του 60’ στην αναμέτρηση καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, ενώ με δέκα έμεινε και ο ΑΠΟΕΛ καθώς αποβλήθηκε ο Κρέσπο (72’).

Με τη νίκη αυτή ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 33 βαθμούς και φιγουράρει μόνος στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ υποχώρησε στη δεύτερη θέση, έχοντας 31 βαθμούς, έχοντας «συγκάτοικο» την ΑΕΚ. Την ερχόμενη, 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η Πάφος θα πάει στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει στο Τσίρειο την Καρμιώτισσα (19/12 – 19:00). Από την άλλη, οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα φιλοξενήσουν στο ΓΣΠ την Ανόρθωση (17/12 – 19:00).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: