Το όμορφο Ευρωπαϊκό μακρινό ταξίδι της ΑΕΚ τέλειωσε στο Λονδίνο

Το όμορφο Ευρωπαϊκό μακρινό ταξίδι της ΑΕΚ τέλειωσε στο Λονδίνο. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου πέρσι στην MCH Arena κόντρα στην Midtjylland και ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου φέτος στο London Stadium κόντρα στην West Ham. 

Η ΑΕΚ έχασε με 4-0 από τη Γουέστ Χαμ στο «London Stadium», για τη φάση των «16» του Conference League, και με συνολικό σκορ 6-0 αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Λάρνακας προσπάθησε να έχει μια καλή παρουσία και θα έλεγε κανείς ότι σχεδόν το πέτυχε στα αρχικά στάδια του παιγνιδιού, όμως στο 21’ λεπτό ο Σκαμάκα πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ έδειχνε να συνέρχεται από το γκολ και να στέκεται ικανοποιητικά στον αγώνα, όμως είδε ξανά τον Λέδες να δέχεται κόκκινη στο 45′ για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Φορνάλς, αφήνοντας την ομάδα του για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες. Το 1-0 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου οι Λονδρέζοι εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική υπεροχή τους πίεσαν και πέτυχαν δύο απανωτά γκολ  στο 47’ και  49′ λεπτό με τον Μπόουεν, και βασικά «καθάρισε» τον αγώνα. Στο 65’ λεπτό ο Μουμπάμα πέτυχε το τελικό 4-0.

Πλέον, η ΑΕΚ επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στο πρωτάθλημα και στο μεγάλο στόχο της κατάκτησης του τίτλου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (20/3, 17:00) φιλοξενείται από τον Άρη στο νέο γήπεδο Λεμεσού, για την 2η αγωνιστική των play-off.

Ενδεκάδες

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Γιόνσον, Ζουμά (68′ Λάινγκ), Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Φορνάλς, Λανζίνι, Σούτσεκ (68′ Ποτς), Πακετά (54′ Κορνέ), Μπόουεν (54′ Μουμπάμα), Σκαμάκα (54′ Ινγκς).

 

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Τόμοβιτς, Γκονθάλεθ (46′ Χριστοφόρου), Εγγλέζου, Ναούμ (81′ Φαράζ), Μάμας, Λέντες, Γιάκολις (66′ Άλτμαν), Σανχούρχο (66′ Πονς), Νίκολιτς (66′ Λόπες).