Απόδραση από την κόλαση στα χασομέρια για την Παφος F.C. (στιγμιότυπα)

Απίστευτο φινάλε στο παιχνίδι Ανόρθωση – Πάφου, με ανατροπή στην ανατροπή και νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με 2-3.

Στο 104’ ο Γκολντάρ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ στο 100’ ο Τάνκοβιτς ισοφάρισε τα τέρματα των Καστέλ και Γκασάμα. Το σκορ άνοιξε ο Σουηδός με πέναλτι. Απευθείας κόκκινη ο Τσίκο.

Με αυτή τη νίκη η Πάφος έφτασε στους 53 βαθμούς, δυο λιγότερους από την Ομόνοια, στους 48 έμεινε η Ανόρθωση.

Μέτριο ως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Σχεδόν καθόλου ευκαιρίες, παρά μόνο κάποια μακρινά σουτ και με τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό.

Μια σέντρα του Ικόκο από τα δεξιά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κορέια, με το διαιτητή να σφυρίζει αμέσως την παράβαση. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1 στο 33ο λεπτό.

Σαφώς καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με γκολ. Ο Καστέλ στο 53’ με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι δυο ομάδες επιτέλους έπαιξαν μπάλα, έχασαν ευκαιρίες και 11 λεπτά μετά η μπάλα κατέληξε ξανά στα δίκτυα του Ιβουσιτς. Ο Γκασάμα, ο οποίος μπήκε στο ξεκίνημα της επανάληψης για να δώσει λύσεις στην επίθεση, έκανε τη δουλειά του και έφερε τα κάτω πάνω με σουτ εντός περιοχής.

Μετά το δεύτερο τέρμα της Ανόρθωσης, η Πάφος υποχρεώθηκε να βγει μπροστά, όμως, ήταν τόσο προβληματική η απόδοση της στην επανάληψη που δεν μπορούσε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει τουλάχιστον.

Στο 87’ ο Τσίκο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω αντιαθλητικού χτυπήματος στον Μπότσκαϊ.

Στο 90+3’ ο Γκολντάρ υποχρέωσε τον Αρμπολέδα σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Αντωνίου έκανε τραγικό λάθος και σε μια ακίνδυνη φάση υπέπεσε σε πέναλτι σε βάρος του Ζάζα. Ο Τάνκοβιτς με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 2-2. Η πρώτη αποκρούστηκε, όμως, ο Αρμπολέδα ήταν εκτός εστίας.

Το τέλος είχε κι’ άλλο γκολ, με τον Γκολντάρ στο 104’ να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ (89’ Μαρμούκ), Κάργας, Κορέια, Καστέλ (89’ Αντωνίου), Φερέιρα (46’ Γκασάμα), Τιουνέ, Μακούν, Ιωάννου (77’ Χρυσοστόμου), Περέα (74’ Γουαρίς), Τσίκο.

ΠΑΦΟΣ: Ιβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπρούνο (67’ Ζάζα), Ζάιρο, Μπότσκαϊ, Ικόκο (83’ Ρους), Κοντρέρας (56’ Βαλακάρι), Τάνκοβιτς, Ναμ (83’ Κανέ), Ντράγκομιρ (67’ Πέπε).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: