Νίκες για Αγγλία και Ολλανδία που επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στους Ομίλους τους

ΣΕΝΑΓΑΛΗ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0-2

Μπορεί να τα βρήκαν σκούρα και παρολίγον να είχαμε την πρώτη έκπληξη, αλλά οι Οράνιε τελικά πήραν το πρώτο τρίποντο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ επικρατώντας της ομάδας από την Αφρική με 2-0.

Πολίτιμη νίκη πέτυχαν τελικά οι Οράνιε που επικράτησαν με 2-0 της πολύ μαχητικής ομάδας από την Αφρική που είχαν αρκετές ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι Ολλανδοί αν και άργησαν βρήκαν δίχτυα τελικά με τον Gakpo Cody στο 84′ λεπτό και Klaassen Davy στο 90’+9′ λεπτό και έκαναν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την πρώτη θέση του ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

ΑΓΓΛΙΑ – ΙΡΑΝ 6-2

Η Εθνική Αγγλίας καθάρισε μέσα σε 11΄ το Ιράν και ξεκίνησε με το δεξί. Παρά την κακή του εμφάνιση το Ιράν έβαλε το γκολ της τιμής, ωστόσο δέχθηκε μια αρκετά βαριά ήττα. Απίστευτο και… όμως το Ιράν κέρδισε πέναλτι στο 102΄ και ο Ταρεμί έκανε το 6-2.

Η Εθνική Αγγλίας δεν είχε διάθεση για… παιχνίδια και διέλυσε με το καλημέρα το Ιράν με 6-2, στην δική της πρεμιέρα για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 και ανάγκασε το σύνολο του Κέιροζ στην πιο βαριά ήττα του στην ιστορία των Μουντιάλ. Ο μόνος που διασώθηκε από το Ιράν ήταν ο Ταρεμί που έβαλε 2 γκολ.

Η… ζημιά για τους βασικούς Μοχαμάντι και Χατζισαφί έγινε από το 35΄ μέχρι το 46΄ του πρώτου μέρους, με τους Άγγλους να βρίσκουν δίχτυα τρεις φορές, χάρη στα γκολ των Μπέλιγχαμ, Σάκα και Στέρλινγκ, ενώ είχαν δώσει τις ασίστ αντίστοιχα οι Σο, Μαγκουάιρ και Κέιν! Το Ιράν στο πρώτο μέρος δεν έδειξε απολύτως τίποτα… όντας και επηρεασμένο από τον τραυματισμό του γκολκίπερ του στο 8΄, που είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν και 14΄ καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.

Οι Άγγλοι δεν είχαν διάθεση να κατεβάσουν ρυθμό και κάπως έτσι έκαναν το 4-0 στο 62΄, χάρη σε μια τρομερή ατομική ενέργεια του Σάκα που έβαλε το δεύτερο του προσωπικό γκολ, ενώ το γκολ της τιμής για το Ιράν το έβαλε ο Ταρεμί. Πάντως, ο Ράσφορντ δεν είχε… πει την τελευταία του κουβέντα, για να σκοράρει για το 5-1 στο 71΄, με τον Κέιν να δίνει την δεύτερη του ασίστ. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με τον Τζακ Γκρίλις στο 90΄ που έκανε το 6-1. Το Ιράν βρήκε και δεύτερο γκολ με πέναλτι του Taremi Mehdiστο 90’+13′ λεπτό.